Afbeelding
Foto: Pixabay

Burgemeester Buma ontbijt met schoolkinderen

Educatie

LEEUWARDEN - Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Het kabinet overweegt zelfs om deze startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, ontbijt burgermeester Buma op 4 oktober samen met kinderen van basisschool Potmarge. 

Goed de dag beginnen

De kinderen van de Potmarge gaan samen met de burgemeester genieten van een ontbijt dat is samengesteld door ambachtelijk bakker ‘Van der Kloet Brood & Banket’. Het ontbijtpakket voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat betekent veel variatie in volkorenbrood en gezond beleg. Verder kunnen burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker.

Het Burgemeestersontbijt in nieuw jasje

Na een stop van twee jaar vanwege corona kan het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgaan in een nieuwe vorm. In de week van 3 tot en met 7 oktober nemen zo’n 200 gemeenten in heel Nederland deel aan het burgemeestersontbijt. Er wordt uitsluitend gewerkt met ambachtelijke bakkers.

Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd om zo een extra moment te creëren om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 12 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 16 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00