Volop ruimte bij de snellaadlocatie aan de Ampèrestraat 14k.
Volop ruimte bij de snellaadlocatie aan de Ampèrestraat 14k. Foto: RondOm Vandaag

LEAP24 brengt twee snellaadstations naar Leeuwarden

Duurzaamheid

LEEUWARDEN - Schone mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken; dat is het streven van LEAP24. De landelijke laadpaalbouwer bouwt hard aan een netwerk van snellaadstations voor elektrische personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens. Recentelijk zijn er ook in Leeuwarden twee snellaadstations geplaatst, aan de Ampèrestraat 14k en de Gratingastins 10. Pelle Schlichting, founder van LEAP24, legt uit wat de snellaadstations te bieden hebben. 

“We zijn ontzettend blij met onze twee nieuwe snellaadstations in Leeuwarden”, begint Pelle enthousiast. “De snelllaadstations zijn ruim, bieden veel capaciteit en liggen op strategisch goed bereikbare locaties in de stad. Er wordt al volop gebruik gemaakt van onze snellaadstations, zowel door particulieren, als bedrijven.”

Grote behoefte aan snelladers

Volgens Pelle is laden bij LEAP24 echt een uitkomst, want ondanks dat er (steeds meer) laadplekken bij komen in Nederland, is er een grote behoefte aan snellaadstations. “Nederland werkt hard aan de doelstellingen om steeds meer emissievrij te zijn. Wij willen daar met onze laadstations graag aan bijdragen, door de drempel naar elektrisch rijden zo laag mogelijk te maken voor particulieren en bedrijven. Het overstappen naar een duurzame vloot moet namelijk wel aantrekkelijk zijn.”

Speciaal ingericht voor alle voertuigen

Dat is een belangrijke reden dat LEAP24 ervoor gekozen heeft om de snellaadstations speciaal in te richten voor alle soorten elektrische voertuigen. “Uniek aan onze snellaadlocaties is dat ze uitermate geschikt zijn voor bedrijven. Steeds meer bedrijven kiezen namelijk voor een duurzame(re) vloot. Denk in Friesland bijvoorbeeld aan Taxi Witteveen. Het taxibedrijf is al frequent te gast op onze snellaadlocaties in Leeuwarden. Ook landelijke koeriersbedrijven als PostNL en DHL komen regelmatig langs om bij te laden. Dat is mogelijk, omdat onze locaties ruim genoeg zijn en het fundament van onze laadstations zo ingericht zijn dat ze ook toegankelijk zijn voor zwaardere bestelbussen en vrachtwagens”, licht Pelle toe. 


Twee grote snellaadlocaties

Op de Ampèrestraat staan maar liefst twaalf snelladers en daar komen in de toekomst nog een aantal gewone laadpalen bij. Aan de Gratingastins, de andere kant van de stad, staan op dit moment twee snelladers. “Gezien de huidige vraag, is dat op dit moment meer dan voldoende. Omdat het snelladers betreft, staan de auto’s er natuurlijk ook niet de hele dag en loopt alles logistiek gezien mooi door”, legt Pelle uit. 

Profiteer van de partnerpas! 

Verder geeft Pelle aan dat als bedrijven komen laden, ze ook een speciale partnerpas van LEAP24 aan kunnen vragen. “Dat is een scherpe aanbieding, want daarmee zijn we ten opzichte van andere laadpassen goedkoper. Bij LEAP24 kun je met alle laadpassen komen laden, maar met onze LEAP24 partnerpas kun op alle openbare laadpunten terecht en bovendien profiteren van een speciale korting. Kijk voor meer informatie op onze website: leap24.eu/partnerpas.”

Leap24 B.V.
Spoetnik 60
3824MG Amersfoort
info@leap24.eu
www.leap24.eu

De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 54 minuten geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Boersma Witgoed breidt uit richting Leeuwarden Zakelijk nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gloednieuwe keuken- en badkamer opstellingen van Sani- en Keukensale Zakelijk nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws gisteren
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:33
Afbeelding
Twee mensen gewond bij brand in appartementencomplex in Leeuwarden 112-Nieuws 7 mei, 09:25