David de Jong
David de Jong

Orgelconcert door David de Jong in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum

Cultuur

LEEUWARDEN - Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur. Vrijdag 17 februari 2023 vanaf 17.00 uur is er ook weer een orgelconcert. Dan is David de Jong uit Harlingen de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.

David de Jong (1969) begon met orgelles in 1979 en studeerde van 1982 – 2003 orgel bij Johan G. Koers, die nog steeds zijn mentor is. In 1988 won hij de tweede prijs op het Nationaal Orgelconcours te Elburg.

David de Jong is sinds 1998 predikant, maar hij geeft nog regelmatig concerten. Zijn spel is te beluisteren op een veertiental cd’s, opgenomen in o.a. de Bovenkerk in Kampen, de Martinikerk in Bolsward, de Martinikerk in Sneek en de basiliek in Raalte. In 2007 was hij finalist van het Hinsz Compositieconcours. Hij componeerde werken voor koor, orgel, klavecimbel en beiaard. Koraal-melodieën van zijn hand verschenen in diverse bundels. David de Jong studeert koordirectie aan de Modulaire Dirigenten Opleiding van de dirigentenwerkplaats te Utrecht.

 U bent van harte welkom voor een uur orgelklanken, onder het genot van een kop koffie of thee à € 2,00. De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 1 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 3 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 5 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 19 uur geleden
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek gisteren
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00