Laat u een avond lang betoveren door Gregorian Grace.
Laat u een avond lang betoveren door Gregorian Grace.

Gregorian Grace te zien in St. Bonifatiuskerk

Evenement

LEEUWARDEN - Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble Gregorian Grace, bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het gregoriaans. Vanaf 21 mei zal de formatie Gregorian Grace in één maand tijd maar liefst 26 concerten geven in grote Nederlandse Kerken. Op maandag 6 juni vanaf 20.00 uur vindt het concert van Gregorian Grace plaats in de St. Bonifatiuskerk in Leeuwarden. Er zijn nog kaarten voor dit concert beschikbaar. 

De bezoekers van dit bijzondere concert worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen. Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen, die uit de oudheid zijn overgeleverd, in de Latijnse taal. 

Inspiratie voor wereldhits

Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah, Knockin ´on heaven ´s door van Bob Dylan, Sound of Silence van Simon & Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton. 


Ongekende, meeslepende sfeer

Het gevarieerde repertoire van Gregorian Grace brengt het publiek in een ongekende en meeslepende sfeer. Volledig instrumentaal gepresenteerde stukken ronden het programma op indrukwekkende wijze af. De sacrale sfeer van de kerken, die als locatie dienen voor de Europese tour van 2022, biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipt in combinatie met de muziekstukken, die nieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki, op fascinerende wijze onder de huid. 

Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden.

Tickets

Tickets voor Gregorian Grace zijn te koop vanaf 25 euro. Alle tour info, foto’s, video’s en tickets zijn te vinden op www.gregorian-grace.nl, of bestel uw tickets op www.ticketmaster.nl.

Win 2 tickets bij RondOm Leeuwarden

RondOm Leeuwarden mag 2 x 2 tickets weggeven voor het concert van Gregorian Grace in de St. Bonifatiuskerk in Leeuwarden op 6 juni 2022. Wilt u kans maken op twee tickets voor deze unieke ervaring? Stuur dan een mailtje naar winnen@rondomvandaag.nl en laat ons weten waarom u zo graag naar dit concert wilt en wie u meeneemt. U kunt ons tot 31 mei reageren. Op 1 juni kiezen wij de twee winnaars uit. Over de uitslag van deze winactie kan niet gecorrespondeerd worden.

Afbeelding
Reis terug in de tijd op dinsdag 9 augustus Lezersreis 2 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden heeft nu literaire ontmoetingsbank en Sprekende stenen Samenleving 18 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Wat ik leerde op het korfbalveld Column 20 uur geleden
Afbeelding
Over Dames Gaan Voor, uit een vliegtuig springen en series kijken Persoonlijke verhalen 2 jul, 12:00
Afbeelding
Deutz liefhebbers gezocht voor Flaeijelfeest! Evenement 2 jul, 12:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: CO2 Waanzin Column 2 jul, 08:00
Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 1 jul, 20:00
Afbeelding
Woning aan de Bijenhofstraat gesloten vanwege overtreding Opiumwet Politie 1 jul, 18:00