Afbeelding
Foto: Bob de Boer Photography

Helden fan Hjir (Helden van Hier)

Cultuur

KOARNJUM - Tijdens het Friese culturele project ‘Helden fan Hjir (Helden van Hier)’ van Friesland Pop treden bijzondere acts tegelijkertijd op in hun eigen stad, dorp of omgeving op 7 december 2022. Ook dit jaar doet huiskamertheater De Wier in Koarnjum weer mee aan deze nieuwe editie. Het oorspronkelijke idee komt trouwens uit Vlaanderen en bleek daar en uiteindelijk ook hier succesvol te zijn.

Op deze vrijavond komen twee acts naar ‘it teaterke’ en ze vertegenwoordigen de muziek van vroeger tot nu. Een duo-concert dus met De Folkpolitie en Zippora Tieman.

De Folkpolitie 

Het muzikale kwartet De Folkpolitie bestaat uit broer en zus Bauke en Greetje (”Alwer in Fries”), hun jongste zus Sien en vriendin Hinke. Ze spelen en zingen meerstemmige, harmonieuze liedjes, meestal met gitaarbegeleiding, maar soms ook wel a-capella. Het zijn vooral evergreens uit de jaren ‘60 en ‘70; in het Engels, maar ook in het Nederlands, Frans en Fries. Songs van the Beatles, the Beach Boys maar ook liedjes van Boudewijn de Groot, Irolt, Teach In, Racoon en Les Poppys passeren de muzikale revue.

Van kippenvel tot knipoog en dus zeer herkenbaar voor de ware muziekliefhebber…

Zippora Tieman

Singer-songwriter Zippora behoort tot de jongste generatie muzikanten op deze ‘Helden fan Hjir’ avond. Ze is een zangeres met vele muzikale gezichten, al kennen de meesten haar van de kleine, gevoelige liedjes die ze zelf componeert en begeleidt op gitaar en piano. Dat haar stem ook in filmpjes, apps en kinderliedjes te horen is is minder bekend maar minstens zo bijzonder aan dit talent. In december 2020 kwam haar EP ‘Haast’ uit met daarop 5 wondermooie liedjes. Zippora verzorgde in 2018 al eens een pracht van een avond in dit huiskamertheater.

De avond begint om 20.00 uur en de deur gaat open om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar de hoge hoed ligt klaar! En voor de versnaperingen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Aanmelden is verplicht via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via tel. nr. 06-54763154. Van harte welkom!

Persfoto’s De Folkpolitie & Zippora Tieman - © Bob de Boer Photography

 

Afbeelding
Afbeelding
Persoon raakt te water na mogelijke beroving in Leeuwarden 112-Nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit bedrijfspanden in de Vlietzone vanwege aantreffen hennepkwekerij 112-Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
ZIEN: Cambuur maakt emotionele video in aanloop van halve bekerfinale Sport 19 uur geleden
Afbeelding
9 van de 18 Friese gemeenten verhoogden toeristenbelasting Samenleving 22 uur geleden
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 27 feb, 08:00
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 26 feb, 18:00
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 26 feb, 12:00
Afbeelding
Sfeeractie bij laatste training voor halve finale knvb beker in Leeuwarden Sport 26 feb, 10:00