Afbeelding
Foto: Bob de Boer Photography

Helden fan Hjir (Helden van Hier)

Cultuur

KOARNJUM - Tijdens het Friese culturele project ‘Helden fan Hjir (Helden van Hier)’ van Friesland Pop treden bijzondere acts tegelijkertijd op in hun eigen stad, dorp of omgeving op 7 december 2022. Ook dit jaar doet huiskamertheater De Wier in Koarnjum weer mee aan deze nieuwe editie. Het oorspronkelijke idee komt trouwens uit Vlaanderen en bleek daar en uiteindelijk ook hier succesvol te zijn.

Op deze vrijavond komen twee acts naar ‘it teaterke’ en ze vertegenwoordigen de muziek van vroeger tot nu. Een duo-concert dus met De Folkpolitie en Zippora Tieman.

De Folkpolitie 

Het muzikale kwartet De Folkpolitie bestaat uit broer en zus Bauke en Greetje (”Alwer in Fries”), hun jongste zus Sien en vriendin Hinke. Ze spelen en zingen meerstemmige, harmonieuze liedjes, meestal met gitaarbegeleiding, maar soms ook wel a-capella. Het zijn vooral evergreens uit de jaren ‘60 en ‘70; in het Engels, maar ook in het Nederlands, Frans en Fries. Songs van the Beatles, the Beach Boys maar ook liedjes van Boudewijn de Groot, Irolt, Teach In, Racoon en Les Poppys passeren de muzikale revue.

Van kippenvel tot knipoog en dus zeer herkenbaar voor de ware muziekliefhebber…

Zippora Tieman

Singer-songwriter Zippora behoort tot de jongste generatie muzikanten op deze ‘Helden fan Hjir’ avond. Ze is een zangeres met vele muzikale gezichten, al kennen de meesten haar van de kleine, gevoelige liedjes die ze zelf componeert en begeleidt op gitaar en piano. Dat haar stem ook in filmpjes, apps en kinderliedjes te horen is is minder bekend maar minstens zo bijzonder aan dit talent. In december 2020 kwam haar EP ‘Haast’ uit met daarop 5 wondermooie liedjes. Zippora verzorgde in 2018 al eens een pracht van een avond in dit huiskamertheater.

De avond begint om 20.00 uur en de deur gaat open om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar de hoge hoed ligt klaar! En voor de versnaperingen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Aanmelden is verplicht via bobdeboer@pinupsanddowns.com of via tel. nr. 06-54763154. Van harte welkom!

Persfoto’s De Folkpolitie & Zippora Tieman - © Bob de Boer Photography

 

Afbeelding
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 6 uur geleden
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 20 uur geleden
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00
Afbeelding
Zwerfafval beloningsprogramma Schoon Belonen Leeuwarden van start Natuur 17 apr, 10:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17