Afbeelding
Foto: Guido Hibma

Column G2 makelaars: Uit het oog

Column

Sommige mensen die je ontmoet laten iets bij je achter, iets waardoor je hen altijd blijft herinneren. Deze column gaat over een van die mensen. Of eigenlijk over al die mensen. Zoals zo vaak in mijn werk bel ik weer eens ergens aan, het is een prachtig, statig pand waar ik voor sta. Met zo’n zware, hoge voordeur. Maar opeens voel ik me nog kleiner dan ik al ben; de deur zwaait open en ik moet flink omhoogkijken tot ik uiteindelijk oog in oog sta met werkelijk een boom van een kerel. Zijn bassende, luide stem is echter een en al warmte en vriendelijkheid. Dit blijkt het begin van een mooie verkoopopdracht en een bijzondere vriendschap. Bizar genoeg duurde die laatste niet veel langer dan de eerste. Het nieuws was onverwacht en raakte me diep. 

Inmiddels zijn we alweer een klein jaar verder, maar met regelmaat sta ik stil bij deze man die me niet laat vergeten. Ik scroll door zijn laatste woorden via Whatsapp. Net als door die steeds langer wordende lijst met namen die om wat voor reden dan ook dichtbij mij stonden. Ze zijn er niet meer. Maar ze staan er allemaal nog in, ik wil ze niet wissen. Alle adviezen, bedankjes of wat voor laatste woorden dan ook. We hebben ze allemaal; fijne, warme mensen die opeens uit ons leven zijn verdwenen. Ze zijn uit het oog, maar nooit uit het hart.     

Wil je iets kwijt over deze column of meer informatie? Een mailtje naar idee@g2makelaars.nl is voldoende. Bellen kan natuurlijk ook. 

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00