Peter van de Schaar van MG Energy met de Suzuki Ignis
Peter van de Schaar van MG Energy met de Suzuki Ignis Foto: FotoTekst.nl

Autotestdag 2020 met Peter van de Schaar: “De Suzuki Ignis is een prima instapmodel”

Autotestdag 2020 AUTOTESTDAG 2020

Werkzaam voor MG Energy, de accufabriek in Leeuwarden, weet Peter van der Schaar alles van energieopslag-systemen. En dus was zijn eerste vraag toen hij te horen kreeg dat hij in de Suzuki Ignis mocht rijden: wat is hier nou precies hybride aan?

Op 13 oktober 2020 hebben diverse beroemde Friese artiesten, sporters en ondernemers de auto van hun dromen mogen testen. Bent u benieuwd in welke auto’s de andere BF’ers hebben gereden en wat zij daarvan vonden? Op onze site vindt u nog veel meer verhalen en interviews over de autotestdag! Zo testte de Friese artiest Elske DeWall de Mercedes GLA en jong talent van Cambuur Quinten Lamsma testte de Carver

“Ik heb dus even gegoogled op alle termen en afkortingen waarmee je steeds te maken krijgt. Dit is dus een ‘milde hybride’ versie”, zo legt hij uit. “De Ignis hoeft niet opgeladen te worden. Door een generator en een lithium-ionaccu wordt de energie die wordt opgewekt bij het remmen opgeslagen. En die energie helpt dus bij het starten en het accelereren, wat benzine besparend werkt en dus het duurzame aspect is aan deze auto.”

Ik heb even gegoogled, het is een ‘milde hybride’

Van der Schaar omschrijft de auto als redelijk vlot en licht. “Hij heeft niet super veel vermogen, maar rijdt wel soepel. Ik ben er niet de snelweg mee op geweest, maar had in de stad al al mijn zeven versnellingen nodig. Verder rijdt-ie stil en rustig.” Zelf rijdt hij in een door MG Energy omgebouwde Volkswagen Golf. “Die is full electric en dat is toch eigenlijk wel wat ik zoek in een duurzame auto. Gekscherend noemen we het altijd mijn boodschappenkarretje, maar eigenlijk kan ik er alles mee doen. En voor lange tripjes nemen we de auto van mijn vriendin.”

Als we hem vragen of de Ignis hem aanspreekt, erkent hij liever in zijn eigen auto te rijden. “Andere auto’s spreken me gewoon meer aan. Maar als instapmodel is dit echt geen gekke auto, want er zit ook stoelverwarming in en een lcd-scherm. En het prijsverschil met een vol elektrische auto is enorm, dus als je toch een verschil wilt maken maar geen groot budget hebt, is dit een prima keuze.”

Als instapmodel is die helemaal geen gekke auto

Als eindoordeel geeft Peter Suzuki Ignis een 7

Peter Kampen van Strikwerda over de Suzuki Ignis CVT automaat:

Peter Kampen over de Suzuki Ignis CVT automaat: “Vlak voor de zomervakantie is deze smart hybride automaat op de markt gekomen en het grote voordeel van dit systeem is dat de auto ontzettend zuinig is”, zegt Peter Kampen van Suzuki Strikwerda Leeuwarden. De SUV rijdt 1 op 20 met een benzinemotor en dat is knap voor zo’n ruime auto. De slimme elektromotor ondersteunt de wagen bij het optrekken, inhalen, invoegen: op die momenten dat er normaliter veel brandstof wordt verbruikt. Dat een auto met automatische versnelling zo zuinig rijdt is ook erg bijzonder. “Dankzij de continue variabele transmissie schakelt hij op basis van het toerental en dat maakt dat de auto heel mooi geleidelijk rijdt.”

Strikwerda Suzuki
Mercuriusweg 1, Leeuwarden
058 727 1106

“Deze auto met automaat is ontzettend zuinig” 

Peter Kampen
Afbeelding
De nieuwe Suzuki Ignis
De nieuwe Suzuki Ignis
De nieuwe Suzuki Ignis
De nieuwe Suzuki Ignis
De nieuwe Suzuki Ignis
De nieuwe Suzuki Ignis
De nieuwe Suzuki Ignis
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 11 minuten geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 10 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid gisteren
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 29 apr, 09:00