Gerard van der Schaar van MG Energy met de Jeep Compass 4XE-Hybrid
Gerard van der Schaar van MG Energy met de Jeep Compass 4XE-Hybrid Foto: FotoTekst.nl

Autotestdag 2020 met Gerard van der Schaar: “De Jeep Compass 4XE-Hybrid is een stap in de goede richting”

Autotestdag 2020 AUTOTESTDAG 2020

LEEUWARDEN - Gerard van der Schaar van MG Energy is samen met zijn collega’s elke dag bezig met verduurzaming en helpt bedrijven zich klaar te maken voor de toekomst. Volgens hem is dat een toekomst waarbij een groot deel van de mensen elektrisch gaat rijden: “Over een decennia of twee zal 50% van de Nederlanders elektrisch of gedeeltelijk elektrisch rijden. Jeep is met deze prachtige hybride uitvoering goed onderweg en ik zie dit als de eerste stap die zij doen richting een volledig elektrische uitvoering.”

Op 13 oktober 2020 hebben diverse beroemde Friese artiesten, sporters en ondernemers de auto van hun dromen mogen testen. Bent u benieuwd in welke auto’s de andere BF’ers hebben gereden en wat zij daarvan vonden? Op onze site vindt u nog veel meer verhalen en interviews over de autotestdag! Zo testte de Friese artiest Elske DeWall de Mercedes GLA en jong talent van Cambuur Quinten Lamsma testte de Carver

Toen Van Der Schaar vanochtend bij de dealer kwam om zijn testauto op te halen was hij verrast de stoere Jeep E-Hybride te mogen testen: “De Jeep ziet er hartstikke net uit. Ik ben een wat een lagere zit gewend, maar ik moet zeggen dat deze hoge zit mij wel bevalt. Je hebt wat meer overzicht tijdens het rijden en stapt makkelijk in en uit de auto.”

Van Der Schaar vindt de Jeep E-Hybride een stoere auto, maar daar staat het merk natuurlijk ook om bekend: “Bij ons bedrijf hebben we een aantal vertegenwoordigers. Zij rijden door heel Europa en hebben een representatieve auto nodig. Vroeger kon je dan echt niet aankomen met een Jeep, maar ik moet nu toch mijn mening daarover bijstellen. Ik zou trots zijn als onze vertegenwoordigers in zo’n auto onze klanten bezoeken. Een representatieve, nette auto die door de hybride-functie ook uitdraagt wat wij belangrijk vinden; duurzaamheid.”

De Jeep, die vooral in de lagere snelheden zijn elektrische motor gebruikt, is volgens Van Der Schaar een ideale oplossing voor mensen die wel duurzaam willen rijden, maar niet overal kunnen laden: “Ik kan zowel thuis als op mijn werk laden, voor mij was de keuze voor een volledig elektrische auto dus niet moeilijk. Ik begrijp natuurlijk wel heel goed dat dat voor niet iedereen een oplossing is. Voor mensen die niet overal kunnen laden of voor hun werk grote afstanden moeten rijden is de Jeep E-Hybride perfect.”

Eindoordeel; een dikke acht: “Met deze actieradius en performance kunnen de meeste mensen uit de voeten. Qua uiterlijk en interieur scoort hij, denk ik, veel hoger dan de concurrent.” Van Der Schaar verwacht dat in de toekomst veel meer mensen (gedeeltelijk) elektrisch gaan rijden: “Over een decennia of twee zal 50% van de Nederlanders elektrisch of gedeeltelijk elektrisch rijden. Jeep is met deze prachtige hybride uitvoering goed onderweg en ik zie dit als de eerste stap die zij doen richting een volledig elektrische uitvoering.”

Johan Dijkstra van Jelle Talsma over de Jeep Compass 4XE-Hybrid:

Johan Dijkstra, verkoopadviseur bij Jelle Talsma, vertelt graag wat deze auto zo uniek maakt: “De Jeep Compass 4XE-Hybrid maakt gebruik van een uniek systeem waarmee de bestuurder zelf kan kiezen of hij volledig elektrisch, deels of helemaal met de benzinemotor wilt rijden. Tot 50 kilometer kun je in principe volledig elektrisch rijden en schakel je over naar de benzinemotor, dan laadt de elektromotor zich weer op. Het FCA concern waaronder Jeep valt, is druk bezig met het verduurzamen van auto’s. Met als eerste de volledig elektrische Fiat 500-E en Fiat E-Ducato, komen ze nu snel met veel duurzame producten op de markt en hopelijk kan men binnenkort ook volledig elektrisch in een Jeep stappen.

Autobedrijven Jelle Talsma
Saturnusweg 6, Leeuwarden
058 288 1080

“Alles kan op het gebied van duurzaamheid”

Afbeelding
Johan Dijkstra
De Jeep Compass 4XE-Hybrid
De Jeep Compass 4XE-Hybrid
De Jeep Compass 4XE-Hybrid
De Jeep Compass 4XE-Hybrid
De Jeep Compass 4XE-Hybrid
De Jeep Compass 4XE-Hybrid
De Jeep Compass 4XE-Hybrid
De Jeep Compass 4XE-Hybrid
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00