Afbeelding
Foto: Eling Homminga

Rabea Jaeger uit Heerenveen is Miss Beauty of Friesland 2022: “Ik ben er heel trots op om deze kroon te mogen dragen”

Algemeen

HEERENVEEN - Het is niet zomaar iets, verkozen worden tot Miss Beauty of Friesland 2022. Op zondag 27 maart was de grote finale van de missverkiezing in het theater Sneek. Uit de 31 finalisten, is Rabea Jaeger uit Heerenveen uiteindelijk tot winnaar gekroond. Nu mag zij Friesland vertegenwoordigen in de landelijke verkiezing: Miss Beauty of the Netherlands. RondOm Heerenveen spreekt met haar over deze geweldige eer.

“Ik ben er heel trots op om deze kroon te mogen dragen”, straalt Rabea, tijdens een wandeling door de buurten van Heerenveen. De 20-jarige Rabea, geboren in Duitsland, woont nu inmiddels elf jaar in Nederland. Ze studeert verpleegkunde en heeft een passie voor dieren. Dat is ook hetgeen wat zij sterk uitdraagt tijdens de verkiezing. “De beautyverkiezing is namelijk veel breder dan alleen het uiterlijk. We zijn schoonheden met een doel. We staan voor de planeet en in mijn geval sta ik heel erg voor de dieren. Ik ben heel erg tegen dierproeven en wat er in de slachthuizen gebeurt. Daarom wil ik ook graag iets voor de dieren betekenen.”

Ik ben heel erg tegen dierproeven en wat er in de slachthuizen gebeurt.

Schoonheid van binnen en buiten

Oftewel, de Miss Beauty of Friesland is een totaalplaatje van schoonheid, zowel van binnen- als buiten. Voor Rabea betekent de prijs heel veel, ze heeft namelijk veel meegemaakt in haar leven. In 2020 deed ze namelijk ook al mee aan de verkiezing, maar moest ze de finale aan zich voorbij laten gaan wegens mentale problemen. Een heftige periode, zo vertelt ze: “Ik zat heel erg met mezelf in de knoop en was erg onzeker. Ik ben naar een kliniek geweest om met mezelf aan de slag te gaan en heb een intensief programma van tien weken gevolgd. Daar ben ik sterker uitgekomen en ik ben de kliniek ontzettend dankbaar.” 

Een overwinning op haarzelf

Om haar herstelproces te bekronen met een overwinning voelt dus extra bijzonder, omdat het ook een overwinning is op haarzelf. “Ik kom echt van ver. Voor zo’n groot publiek staan en om met die spanning om te gaan. Ik kan wel zeggen dat ik de afgelopen jaren echt heel erg ben gegroeid. Ik heb ook veel gehad aan de trainingsdagen, waarbij we mediatraining, fotoshoots, assertiviteitstraining en survival kregen. Dat schept echt een band met de andere meiden. Zo reis ik met mijn ‘teeny’ (Miss Teen of Friesland) Dalia van Gessel uit Leeuwarden naar alle activiteiten en voelt zij echt als een zusje voor me. Ik ben dan ook heel erg trots op haar.”

Miss Beauty of the Netherlands

Nu strijdt Rabea voor de titel Miss Beauty of the Netherlands/Miss Earth Netherlands. “Dan ga je naar een internationale verkiezing, waarschijnlijk in de Filipijnen. Daar mag je dan Nederland vertegenwoordigen, dat zou geweldig zijn. Daarnaast blijf ik me inzetten voor de dieren en ga ik een aantal dagen meelopen bij Dierenambulance De Wissel in Leeuwarden.”

Stem op Rabea

Wil jij Rabea helpen in haar missie om Miss Beauty of the Netherlands te worden? Je kan tot 1 juli stemmen door een sms te sturen naar 3010 met de tekst: Poll Beauty Rabea. Deze sms kost 1,10 euro per keer en je kunt meerdere keren stemmen. Succes Rabea!

Rabea Jaeger en Dalia van Gessel.
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 14 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00