Amin Sarr is blij, na zijn eerste treffer voor sc Heerenveen.
Amin Sarr is blij, na zijn eerste treffer voor sc Heerenveen. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Heerenveen boekt eerste zege van dit jaar

Negen wedstrijden wachtte Heerenveen op een zege. Tegen Heracles was het vrijdagavond eindelijk zover. De 2-0 overwinning zorgde voor een heus volksfeest in het Abe Lenstra-stadion.

Prima eerste helft

Heerenveen speelde een prima eerste helft, zonder echt veel kansen te creëren. Uit een van de weinige kansen, was er na een half uur spelen wel een grote voor de thuisploeg. Na een goede individuele actie van Amin Sarr, voorkwam verdediger Mats Knoester dat een inzet van Sydney van Hooijdonk doel trof.

De eerste van Amin Sarr

Na een kwartier spelen in de tweede helft, was het wél raak voor Heerenveen. Het was opnieuw de combinatie Sarr-Van Hooijdonk die gevaar stichtte. Deze keer legde Van Hooijdonk, op pure wilskracht, de bal af op Sarr. De Zweedse aanvaller zorgde voor een ware vreugde-explosie op de tribunes en maakte bovendien zijn eerste treffer in dienst van Heerenveen.

Tegenvaller Joost van Aken

Enige smet na de goal, was het uitvallen van Joost van Aken. De verdediger liep een liesblessure op toen hij juichte na het doelpunt.

Het zit mee in de slotfase

Het zat Heerenveen in de slotfase ook mee. Enkele minuten voor tijd ontsnapte Sinan Bakis achter de laatste linie van Heerenveen, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Na een vrije trap werkte Nick Bakker de bal bij de tweede paal binnen: 2-0.

Eerste overwinning sinds 19 december

Zo boekte Heerenveen hun eerste overwinning sinds 19 december, toen provinciegenoot Cambuur met 1-2 werd verslagen. De ploeg van Ole Tobiasen heeft echter nog geen definitief afscheid genomen van de onderste plaatsen. Daarvoor is het voetbal in aanvallend opzicht nog steeds te stroef en staan er nog veel zware wedstrijden op het programma. Met de driepunter zette Heerenveen in ieder geval wel een stap in de goede richting. De druk is dan ook even van de ketel. Volgende week is er geen Eredivisievoetbal vanwege een interlandweek.

Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 5 minuten geleden
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 12 uur geleden
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 14 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 15 uur geleden
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 uur geleden