Afbeelding
Foto: 't Hummelhûs

‘t Hummelhûs start in Oldeholtpade met dagbesteding voor ouderen

Gezondheid

OLDEHOLTPADE - ’t Hummelhûs is in gemeente Weststellingwerf bekend door hun kinderopvang. Niet iedereen weet dat ’t Hummelhûs ook een zorgafdeling heeft, met individuele- en groepsbegeleiding voor kinderen en dagbesteding voor (jong) volwassenen en ouderen. Deze zorgactiviteiten vinden voornamelijk op de locatie, in Oudehorne, plaats. Vanaf maart 2023 zal in Oldeholtpade, in het voorhuis van de boerderij, dagbesteding voor ouderen gaan plaats vinden.

Het voorhuis is jarenlang bewoond geweest door mede-eigenaren Bert-Yntze en Theresia Tel en hun kinderen. Echter hebben zij onlangs de keuze gemaakt om wat meer afstand tussen werk en privé te willen en hebben een huis in Nijeholtpade betrokken. In 2020 is er eenzelfde verhuizing geweest bij de locatie Oudehorne. Willem-Teun en Anneke Tel (de andere eigenaren) woonden toen in het voorhuis van de boerderijlocatie in Oudehorne. Toen zij verhuisden kon het voorhuis voor een ander doeleinde gebruikt worden. In april 2020 is ’t Hummelhûs toen begonnen met dagbesteding voor ouderen. Toen Bert-Yntze en Theresia aangaven ook graag op een andere plek te willen wonen, was er al snel het idee om een 2e dagbestedingsgroep te openen.
De dagbesteding van ’t Hummelhûs richt zich op ouderen met verschillende achtergronden en problematieken, zoals dementie, Parkinson, Niet Aangeboren Hersenletsel, somatische aandoeningen en eenzaamheid. Door het bezoeken van de dagbesteding worden de mantelzorgers ontlast en kan de oudere geregeld langer thuis blijven wonen.

De bezoekers worden ‘s ochtends opgehaald. Op ‘t Hummelhûs beginnen we de dag met een kopje koffie en nemen we gezamenlijk de krant door. We stimuleren lichaamsbeweging en gaan graag een stukje wandelen of op pad met onze duo-fietsen. Er is ook contact met de kinderen van de kinderopvang. Bij de activiteiten houden we rekening met de interesses, talenten en voormalige beroepen van de ouderen. We bieden activiteiten zoals helpen in de keuken en de moestuin, gymnastiek, koken, breien, tekenen, schilderen en muziek luisteren én maken. We kijken altijd wat de bezoeker nog wél kan en houden rekening met de mogelijke beperkingen. Aan het einde van de dag worden de bezoekers weer thuisgebracht.

Er zijn nog plekjes vrij voor ouderen die een fijne dagbesteding zoeken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken via 0513541414 of zorg@thummelhus.nl. Daarnaast zijn we nog op zoek naar vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken, zoals koken en het ophalen/thuisbrengen van de ouderen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.thummelhus.nl.

Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00
Afbeelding
Weerbaarheidstraining voor sekswerkers in Friesland Zorg & Welzijn 1 dec., 10:00