Afbeelding

Opening in derde kwartaal 2022: Woonhuis voor ouderen met dementie in Kruiskerk Heerenveen

Gezondheid

HEERENVEEN - Wonen bij September verbouwt op dit moment de Kruiskerk in Heerenveen tot twee woonhuizen met elk twintig ruime appartementen, een fijne woonomgeving voor ouderen met  dementie. De eerste bewoners nemen in het derde kwartaal van 2022 hun intrek.  

De bijna honderd jaar oude Kruiskerk heeft tot 2012 dienstgedaan als kerk van de Protestantse Wijkgemeente Heerenveen. Het monumentale pand aan de Burgermeester Falkenaweg wordt verbouwd en er komt een nieuw gedeelte zodat het een echt woonhuis wordt.  

Wonen bij September  

Wonen bij September heeft kleinschalige woonhuizen door heel Nederland. Er wonen ouderen met dementie die niet meer in staat zijn zelfstandig te wonen. Er is persoonsgerichte zorg, afgestemd op iemands persoonlijke behoeften als mens. Liefde, aandacht en betrokkenheid staan voorop en er is 24 uur per dag professionele zorgverlening dichtbij. Een veilig en vertrouwd idee voor zowel bewoners als hun familie.  

Zelf regie houden

Monique Hulzebosch wordt locatiemanager bij September Heerenveen en is straks het vaste aanspreekpunt voor zowel bewoners als hun familie. “Zelf regie houden over je dagindeling kan hier. Daar gaat het hier juist om, er ís geen schema, thuis niet en hier ook niet. Het draait om welbevinden en welzijn. De bewoner leeft zijn of haar leven en wij bewegen mee.” 

Open in 3e kwartaal van 2022  

Het woonhuis in Heerenveen krijgt gezellige en warm ingerichte woonkamers, een grote keuken en openslaande deuren naar een mooie tuin. Iedere bewoner heeft een fijn appartement tussen de 30 en 40 m2 groot met woon-slaapgedeelte en badkamer, geheel naar eigen smaak in te richten, met eigen meubels, veilig en vertrouwd, net als thuis. Voor Monique valt bij Wonen bij September alles op zijn  plek. “Zoals alles geregeld wordt in Heerenveen, zo hoort het te zijn. Hier koos ik 30 jaar geleden voor toen ik koos voor de zorg. Voor tijd en aandacht!”  

Sfeer proeven?

Meer informatie of alvast rondkijken in een ander woonhuis van September in de omgeving? Neem contact op met Monique via monique.hulzebosch@wonenbijseptember.nl of 06 4079 6438.

!
Afbeelding
“Je kunt tijdens de wandeling elkaar ondersteunen of gewoon gezellig kletsen” Samenleving 3 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 21 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 1 okt, 12:00
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00
Afbeelding
Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening Algemeen 29 sep, 11:30
Afbeelding
“Op het gebied van uitvaarten is er veel mogelijk, veel mensen weten dat niet” Samenleving 28 sep, 15:00
Afbeelding
Zorg Thuis Servotel opent deuren: Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra Gezondheid 28 sep, 12:00
Afbeelding
Wink Development Group: “Bij alles wat we doen willen we ‘meetbaar effectief’ zijn” Algemeen 28 sep, 10:00