Afbeelding
Foto: Meriant

RGM zet je brein in beweging

Algemeen

HEERENVEEN - Ouderenzorgorganisatie Meriant, onderdeel van Zorgroep Alliade, geeft een gratis proefles in de Ronnie Gardiner Methode (RGM). RGM zet je brein op een vrolijke en muzikale manier in beweging. Door deze aanpak worden meerdere hersengebieden tegelijk geactiveerd, waardoor het brein fitter blijft. Bij neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, MS, hersenletsel of beginnende dementie boekt de methode positieve resultaten. 

Om kennis te maken met deze breintraining geeft Meriant binnenkort een gratis proefles in woonzorglocatie Anna Schotanus. Iedereen die de mentale conditie wil verbeteren is welkom. Deelnemers merken vooral een verbetering van het geheugen en de denksnelheid. Ook gaat de spraak vooruit en krijgt men vaak meer energie. RGM wordt ook wel ingezet binnen ziekenhuizen, revalidatiecentra en verzorgingstehuizen, om vitaal ouder te worden.

Hersengymnastiek

De methode gebruikt ritme, muziek, beweging en spraak. Door de combinatie tussen deze elementen ontstaan er nieuwe verbindingen in de hersenen. Het heeft een rustige opbouw en elke keer komt er een beweging bij of gaat de muziek wat sneller. Hierdoor ga je als deelnemer stapsgewijs vooruit. Het is eigenlijk een soort hersengymnastiek; door de nieuwe verbindingen versterkt en verbeterd de mentale conditie.

Aanmelden voor de gratis proefles

De gratis proefles is op maandag 4 april van 15.00-16.00 uur in ’t Foarhûs van Anna Schotanus, Marktweg 104 in Heerenveen. De lessen worden gegeven door logopedist Janneke Kats en psychomotorisch therapeut Lotte Potiek. Aanmelden kan tot en met 30 maart bij Lotte Potiek via lotte.potiek@meriant.nl of 06-83 65 27 67.

Mocht het goed bevallen dan kan men daarna meedoen met de serie van 8 lessen. Deze start, bij voldoende deelname, op maandag 11 april in Anna Schotanus van 15.00-16.00 uur. De lessen zijn op de maandag en kosten eenmalig €80,-.

Over Alliade

Een goed en zinvol leven voor alle mensen met een (licht) verstandelijke beperking én kwetsbare ouderen. Dat is waar Alliade voor gaat. Samen met ieder kind, jongere, volwassene of oudere kijken we naar wat wél kan. Met goede zorg, ondersteuning en behandeling kijken we naar wat een cliënt zelf kan en wil. We luisteren met aandacht naar wensen en helpen cliënten zoveel mogelijk mee te doen in de samenleving. Daar betrekken we ook naaste(n) bij. Met onze expertise in gehandicapten- & ouderenzorg, woonvormen, behandelmethoden, arbeidsre-integratie, dagbesteding en ‘opgroeien en opvoeden’ staan we midden in de samenleving. Met meer dan 300 locaties en 6500 medewerkers helpen we jaarlijks meer dan 7500 cliënten.
Meer info op: www.alliade.nl.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 5 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 7 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00