Afbeelding

Regenboogbelang Heerenveen zet zich in tegen discriminatie

Educatie

Op lokaal niveau zijn er verschillende groepen die zich inzetten tegen discriminatie en bijdragen aan acceptatie. Regenboogbelang Heerenveen is één van deze groepen. Ze organiseren maandelijks leuke activiteiten en zijn daarnaast op de achtergrond bezig met beleid.

Afgelopen jaar is er door een groep betrokken inwoners uit Gemeente Heerenveen gewerkt aan de oprichting van Stichting Regenboogbelang Heerenveen (RBH). De stichting richt zich op thema’s die betrekking hebben op LHBTI+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender, interseksueel en een ieder dei zich aangesproken voelt). Speerpunten zijn het stimuleren van algemene acceptatie, advies voor de gemeente en meer zichtbaarheid creëren voor de doelgroep.

Stichting Regenboogbelang Heerenveen is in samenwerking met Caleidoscoop en Gemeente Heerenveen begin 2019 gestart met het organiseren van laagdrempelige ontmoetingsavonden, OUT.frl (alle leeftijden) en MIXitUP (jongeren). Daarnaast zal RBH door het hele jaar door aanwezig zijn bij diverse evenementen en zullen er nieuwe activiteiten worden ontwikkeld.

Filmavond
Op de eerste woensdag van de maand zijn er Rainbow Specials in de Bioscoop van Heerenveen. Stichting Regenboogbelang Heerenveen selecteert voor deze avonden films uit het brede aanbod van de LHBTI+cinema. Voor maar 6,00 euro per persoon inclusief koffie/thee en gezellige nazit.. De eerstvolgende editie is woensdag 1 april. De veelbesproken film 'Plaire, aimer et courir vite' zal worden gedraaid.

Synopsis Plaire, aimer et courir vite
Het is 1993. Jacques (Pierre Deladonchamps uit L’INCONNU DU LAC en LE FILS DE JEAN) is een enigszins bekende schrijver, die met zijn zoontje in een Parijs appartement woont, maar niet goed weet hoe het leven verder moet. Hij ontmoet Arthur (Vincent LaCosta), beginnend filmmaker van begin twintig, die graag het gezapige bestaan in Bretagne wil ontvluchten. Kunnen liefde en passie afstand en leeftijd overbruggen? Als Arthur eindelijk in Parijs is, verliest hij zich in het heden. Maar Jacques durft daar niet aan toe te geven en ziet een liefde die geen toekomst heeft.

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 4 uur geleden
Het team van Elina's Salon, sinds kort te vinden in 't HuiZ.
Straal door innerlijk en uiterlijk welzijn Gezondheid 6 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
''Beachvolleyballen zit weer in de lift'' Sport 19 apr, 14:00
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Anna Molleman.
'Een veilig schoolklimaat is het allerbelangrijkste' Educatie 19 apr, 08:00