Afbeelding
Beeldmerk Jan Arendz

Extra voorstelling voor De Wettertoer

Algemeen

HEERENVEEN - Het zwembad van Sportstad Heerenveen wordt op 16 en 17 oktober 2021 speciaal voor de voorstelling De Wettertoer omgetoverd tot een waar belevingstheater. Vanwege de belangstelling is er op zondag 17 oktober een extra vierde voorstelling toegevoegd.

In de voorstelling De Wettertoer staat de voormalige legendarische watertoren van Heerenveen centraal. Het verhaal wordt gebracht als absurde vertelling met spektakel, muziek en video technieken. Het is de eerste keer dat er een theatervoorstelling te zien is in het wedstrijdbad van Sportstad Heerenveen. De productie legt verbindingen tussen sport en cultuur, maar ook tussen professionals en amateurs uit de regio. De artistiek leider is Evert Haagsma en de regie is in handen van IJtje Braad-Plantinga. De cast bestaat naast de 12-jarige Jesper Minkes uit de acteurs Jan Arendz, Maaike Schuurmans, Michael de Roos en Jacob Hettinga. Daarnaast zullen er diverse disciplines van zwemvereniging HZ&PC in de voorstelling te zien zijn. 

In De Wettertoer duikt de 12 jarige Jelte letterlijk en figuurlijk in de historie van de legendarische watertoren die tot 1980 in het centrum van Heerenveen stond. Jelte belandt in een wereld waar hij zijn oerpake, de architect van de watertoren ontmoet. In een spannende zoektocht proberen ze erachter te komen waarom de toren is gesloopt. Gaat het ze lukken om de geschiedenis weer ongedaan te krijgen of is dit een onmogelijke missie?

De voorstellingen zijn te zien op zaterdag 16 en zondag 17 oktober 2021. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.dewettertoer.nl.

Beeld ter illustratie
Odd Fellows Heerenveen organiseren 1 juni een kunst- en antiekveiling Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:37
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 15:00