Afbeelding

Fysio Bakker vanaf 1 januari 2024 ook te vinden in Medisch Centrum De Poort in Drachten

Zakelijk

DRACHTEN - De vraag naar specialistische fysiotherapeutische zorg in Drachten blijft groeien en daarom was Fysio Bakker al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie, als ondersteuning van hun andere locatie aan de Burgemeester Wuiteweg. Nu is het eindelijk zover! Fysio Bakker is vanaf 1 januari 2024 ook te vinden in Medisch Centrum De Poort aan de Middelwyk 39 in Drachten. 

Fysio Bakker is al jaren een begrip in Drachten dankzij hun uitgebreide ervaring, het ruime aanbod aan fysiotherapeutische behandelingen en hun gedrevenheid om samen te werken met andere zorgpartners. Om hun patiënten zo goed mogelijk van dienst te zijn, zijn ze al een tijdje bezig om een nieuwe locatie te vinden. Fysiotherapeut Rinze Hofman, die tot en met dit jaar praktijk houdt in het medisch centrum De Poort, is met Fysio Bakker in gesprek gegaan met de vraag of zij zijn praktijk en dus ook zijn plek in het Medisch Centrum vanaf 2024 wil overnemen. 

Een locatie in Medisch Centrum De Poort past goed bij de identiteit van Fysio Bakker omdat zij samenwerking met andere zorgverleners, zoals de huisarts, een diëtist of een podotherapeut, een must vinden. Samen sta je sterker, vinden ze, en dan is het natuurlijk ideaal als je samen met die zorgverleners één gebouw deelt. Natuurlijk werkt Fysio Bakker ook samen met andere zorgverleners buiten het Medisch Centrum. 

Vanwege de mogelijkheden die Medisch Centrum De Poort biedt, heeft Fysio Bakker niet lang nagedacht over de uitbreiding. Vanaf 2024 helpen zij hun patiënten dus ook vanaf de nieuwe locatie in De Poort. Op de nieuwe locatie wordt echografie en shockwavetherapie aangeboden, evenals revalidatietraining in de breedste zin van het woord. Daarnaast kun je er terecht voor reguliere fysiotherapie, manuele therapie en oedeemtherapie. 


Een bijzondere behandelvisie

Fysio Bakker bestaat al geruime tijd en heeft door de jaren heen een bijzondere behandelvisie ontwikkeld die erg past bij het huidige beeld dat men heeft van een fysiotherapeut. De wens en verwachtingen van hun patiënten staat altijd op de eerste plaats. Door heel specialistisch te werken kunnen ze hun patiënten precies vertellen wat de blessure is, hoe ze dit gaan behandelen en hoe lang het herstel gaat duren. 

De wens en verwachting van de patiënt staat op de eerste plaats.

Spier-pees specialist

Bij Fysio Bakker wordt al geruime tijd gebruikgemaakt van echografie, EPTE en shockwave-therapie. De fysiotherapeuten zijn allemaal opgeleid om deze specialistische apparatuur in te zetten in hun diagnostiek en behandeling. Dankzij shockwave-therapie,echografie en EPTE mag Fysio Bakker zich een spier-pees specialist noemen.

Echografie

Echografie wordt gebruikt om de blessure in beeld te brengen. Met een echoapparaat kan de fysiotherapeut in het lichaam kijken en pezen, spieren en botten in beeld brengen. Dankzij deze beeldvorming weten ze precies waar het probleem zit en welke behandeling hierbij het best werkt. Het echoapparaat wordt ook ingezet bij EPTE, een behandelmethode voor peesklachten. Door gebruik te maken van een echoapparaat wordt de pijnplek nauwkeurig opgezocht om vervolgens met een naaldje rechtstreeks stoom toe te dienen op die plek. Hierdoor wordt op de pijnplek een chemisch fysiologisch proces gestart dat voordelig is voor herstel.

Shockwave Therapie

Bij Shockwave Therapie wordt gebruikgemaakt van krachtige ‘schokgolven’ die het natuurlijk genezingsproces in het lichaam en op de pijnplek versnellen. Manuele therapie is een therapie die mensen vooral kennen als ‘kraken’, maar het is veel meer dan dat. Het kan heel breed worden gebruikt en veel mensen hebben baat bij een bezoek bij een manueel therapeut.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een bijzondere tak van sport. Mensen met oedeem hebben vaak last van vocht in hun benen of voeten, met pijnlijke klachten tot gevolg, maar vrouwen met borstkanker kunnen ook oedeem krijgen in hun schouders. Oedeemtherapie en zwachteltherapie kunnen verlichting bieden bij deze klachten. Ook dit wordt aangeboden bij Fysio Bakker en meerdere fysiotherapeuten zijn speciaal geschoold om dit te doen. 

Geen specifieke patiëntengroep

Bij Fysio Bakker behandelen ze heel bewust geen specifieke patiëntengroep, maar staan ze open voor een verscheidenheid aan patiënten en klachten. Sporters die een vervelende blessure hebben opgelopen op het sportveld, ouderen die na een CVA (beroerte) willen oefenen om bepaalde vaardigheden weer onder de knie te krijgen, (ex)kankerpatiënten die fit willen blijven tijdens of na hun behandeling of mensen met rug- of schouderklachten die maar niet over lijken te gaan - iedereen is welkom bij de praktijk. 

We staan open voor een verscheidenheid aan patiënten en klachten.

Meer informatie

Heeft u lichamelijke klachten, dan kunt u altijd contact opnemen met Fysio Bakker. Met vestigingen in Drachten, Surhuisterveen, Damwoude, Burgum, en Veenwouden is er altijd een praktijk bij u in de buurt. U kunt, met of zonder doorverwijzing van de huisarts, altijd contact opnemen met de fysiotherapiepraktijk. Maakt u telefonisch of via de mail een afspraak, dan wordt altijd duidelijk aangegeven bij welke fysiotherapeut en op welke locatie u verwacht wordt. Fysio Bakker zorgt ervoor dat u altijd wordt geholpen door een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in uw klachten. Zo weet u zeker dat uw fysiotherapeut ruime ervaring heeft in het behandelen van uw klacht en regelmatig de meest nieuwe kennis vergaard om u zo goed en zo snel mogelijk te helpen. 

Neem contact op

Medisch Centrum De Poort
Middelwijk 39 - 9202 GN Drachten
Gezondheidscentrum Wuiteweg

Burgemeester Wuiteweg 33
9203 KA Drachten

0512 - 358 230
info@fysiobakker.nl
www.fysiobakker.nl

Afbeelding
Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Hoe de 'Golden Buzzer' de theaterdeuren voor Amilia opent Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelconcert Jos van der Kooy in Grote Kerk Drachten Cultuur 22 mei, 10:00
Afbeelding
v.v ONT organiseert Penaltykillers 2024 Sport 21 mei, 15:00
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00