Afbeelding

Kerstconcert ‘Ljocht’ in Grote Kerk Drachten

Cultuur

DRACHTEN - Kerstmuziek uit verschillende landen en in allerlei talen, waaronder Frysk: op 17 december begint om 16.00 uur een bijzonder kerstconcert in de Grote Kerk van Drachten. Kerst is het feest van het licht. Volwassenen en kinderen wereldwijd steken lichtjes aan als teken van hoop en vrede. Het kerstconcert Ljocht sluit daarbij aan. Een toegangskaart kost 10 euro in de voorverkoop via 4klaas8@gmail.com of 13 euro aan de kerk (zo lang de voorraad strekt).

In een tijd van spanning en oorlog, blijven we hopen op licht en vrede. Voor mensen, voor kinderen wereldwijd. Op het programma staat prachtige kerstmuziek uit verschillende landen en in allerlei talen. Liederen over luidende klokken, engelenstemmen en schitterend licht. Van onder anderen Bach, Händel, Leonard Cohen en Sarah McLachlan. Verschillende liederen kregen de afgelopen jaren een Friese vertaling, gemaakt door Eppie Dam. Samen onderstrepen ze het verlangen naar Ljocht.

Muzikale vrienden

Het kerstconcert wordt uitgevoerd door de vier muzikale vrienden Tetsje van der Kooi (sopraan), Astrid den Daas (klarinet), Wytske Holtrop (cello) en Frans Douwe Slot (piano). Tetsje van der Kooi is een veelgevraagd sopraan in Fryslân en daarbuiten. Samen met haar muzikale vrienden organiseert ze ook zelf concerten, zoals Passy en Vrouwen van de Zee. Astrid den Daas is sinds 2021 klarinettiste bij de Bielefelder Philharmoniker en speelt daarnaast bij Ensemble Reflektor. Wytske Holtrop is sinds augustus 2022 vaste celliste bij Symfonieorkest Vlaanderen. En Frans Douwe Slot is naast concertpianist talentbegeleider en docent aan het Prins Claus Conservatorium.

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 8 uur geleden
Theater Na de Dam 2023
De Lawei zoekt jongeren voor Theater Na de Dam Evenement 11 uur geleden
Noël Mulder is op jacht naar de bal en probeert zich te ontworstelen aan een tegenstander. Foto Robert Wagter.
Degradatiekraker levert ONT maar één punt op Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Erwin Java en Sean Webster presenteren gezamenlijk album in Iduna Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Realisatie derde sociale zelfoogsttuin in Fryslân Samenleving 1 mrt, 10:23
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00