Afbeelding

Kerstconcert ‘Ljocht’ in Grote Kerk Drachten

Cultuur

DRACHTEN - Kerstmuziek uit verschillende landen en in allerlei talen, waaronder Frysk: op 17 december begint om 16.00 uur een bijzonder kerstconcert in de Grote Kerk van Drachten. Kerst is het feest van het licht. Volwassenen en kinderen wereldwijd steken lichtjes aan als teken van hoop en vrede. Het kerstconcert Ljocht sluit daarbij aan. Een toegangskaart kost 10 euro in de voorverkoop via 4klaas8@gmail.com of 13 euro aan de kerk (zo lang de voorraad strekt).

In een tijd van spanning en oorlog, blijven we hopen op licht en vrede. Voor mensen, voor kinderen wereldwijd. Op het programma staat prachtige kerstmuziek uit verschillende landen en in allerlei talen. Liederen over luidende klokken, engelenstemmen en schitterend licht. Van onder anderen Bach, Händel, Leonard Cohen en Sarah McLachlan. Verschillende liederen kregen de afgelopen jaren een Friese vertaling, gemaakt door Eppie Dam. Samen onderstrepen ze het verlangen naar Ljocht.

Muzikale vrienden

Het kerstconcert wordt uitgevoerd door de vier muzikale vrienden Tetsje van der Kooi (sopraan), Astrid den Daas (klarinet), Wytske Holtrop (cello) en Frans Douwe Slot (piano). Tetsje van der Kooi is een veelgevraagd sopraan in Fryslân en daarbuiten. Samen met haar muzikale vrienden organiseert ze ook zelf concerten, zoals Passy en Vrouwen van de Zee. Astrid den Daas is sinds 2021 klarinettiste bij de Bielefelder Philharmoniker en speelt daarnaast bij Ensemble Reflektor. Wytske Holtrop is sinds augustus 2022 vaste celliste bij Symfonieorkest Vlaanderen. En Frans Douwe Slot is naast concertpianist talentbegeleider en docent aan het Prins Claus Conservatorium.

Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 15 uur geleden
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 18 uur geleden
De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 6 mei, 10:54
Hier is Jorrit de Graaf zijn plaaggeest Jan Eisma wél de baas.
Discutabele strafschop en geen plan B nekt ONT Sport 6 mei, 10:00
film Vanmiddag Zal Het Regenen, met Joke Tjalsma als Bes.
Fabuch, het eerste professionele film- & theaterproductiehuis met volledige dagbesteding Cultuur 3 mei, 12:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00