Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Inzet Zwaagwesteinde is ONT te machtig

Sport

DEWESTEREEN - In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, beide teams legden een matige wedstrijd op de mat, ging de thuisclub met de zege aan de haal. Een strafschop in de tweede helft besliste de wedstrijd. Zwaagwesteinde verdedigde die voorsprong met hand en tand en ONT stelde daar te weinig tegenover om nog een met, in ieder geval, een punt naar huis te gaan.

Na de winterstop kende ONT een fraaie serie van drie overwinningen op rij. Daarmee werd de nare smaak van drie wedstrijden vóór de winterstop die maar één punt opleverden wel wat weggespoeld. Een driepunter uit tegen Zwaagwesteinde zou een mooie bekroning van die reeks zijn. En bovendien zou winst ONT helpen in de achtervolging van Rijperkerk. Het ging dus niet door.

ONT startte overigens goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was voor ONT, alleen ontbrak het aan echte kansen. Chris Visser ontsnapte over rechts, de voorzet was niet op maat. En uit een voorzet van Marten Folkersma produceerde Michel Weisser niet meer dan een kopballetje waar Zwaagwesteinde doelman Marvin Heidstra geen moeite mee had. Na dat goeie kwartier nam de thuisclub het heft in handen. Er werd druk uitgeoefend op ONT en er kwamen wat gevaarlijke situaties voor het doel van ONT doelman Hidde Ament. Zo moest Wytze Jongsma ingrijpen voor Jorrit Hansma gevaarlijk kon worden en behoedde Ament ONT voor een achterstand door een inzet in de korte hoek te pareren. En Sven Rozema kopte ook nog net over het ONT doel. ONT deed nog wat terug met inzetten van Freerk Veenstra, Michel Weisser en Noël Mulder. Maar het was het allemaal net niet. Op slag van rust dacht Zwaagwesteinde aan een voorsprong toen Justin Sletering op het ONT doel poeierde. Ament was op zijn hoede.

Direct in de tweede helft had ONT ook op achterstand kunnen staan. Uit een voorzet kreeg Jorrit de Graaf de bal op de borst waarna de bal in het ONT doel dreigde te verdwijnen. Ament kon net de vingers tegen de bal krijgen om een eigen doelpunt te voorkomen. ONT probeerde wel om de wedstrijd in handen te krijgen met snel combinatiespel, maar Zwaagwesteinde ontregelde dat. Bovendien hielp de matige grasmat (hard en niet vlak) ook niet om de combineren. En ONT kon niet genoeg vuur in het eigen spel krijgen om de wedstrijd onder controle te krijgen. Nu was het ook niet zo dat Zwaagwesteinde kans op kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. Eigenlijk was het een soort 0-0 wedstrijd. Tekenend was dat ONT’s topscoorder Michel Weisser geen enkele keer in de wedstrijd in stelling werd gebracht. Uiteindelijk besliste een strafschop de wedstrijd. Een wat onduidelijke situatie beoordeelde scheidsrechter Peter Pool uit Rottevalle rijp voor een penalty. En die werd benut door Sletering. Zwaagwesteinde verdedigde daarna de voorsprong met het mes tussen de tanden. En dat was nou net het probleem bij ONT; het had geen mes en tanden. Ook de drie wissels die ONT trainer Tjerk Koops nog toepaste brachten geen verandering in de situatie voor ONT.

En zo verloor ONT met 1-0 van Zwaagwesteinde. De stemming onder de ONT supporters langs de lijn was zo: ‘In ferlerne middie, sûnder striid komme je nearne.”

In de top van de ranglijst verloor koploper Rijperkerk van Minnertsga en won nummer twee SC Berlikum. ONT verzuimde dus om dichterbij de koploper te komen en SC Berlikum op één punt te houden.

De komende twee zaterdagen is er geen competitie. ONT speelt op 4 maart thuis tegen ODV. Op zaterdag 25 februari speelt ONT thuis een oefenwedstrijd tegen tweede klasser SC Joure.

Sjouke Walinga

Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 18 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00
Afbeelding
Ben jij het nieuwe baasje van de vrolijke en speelse Rocky? Samenleving 7 dec., 08:00
Afbeelding
GGD Fryslân start met soa-klachtenspreekuur Gezondheid 6 dec., 18:00