Afbeelding
Janna Jongstra en Ricus Tjoelker in de kantine van hun geliefde vv Drachten. Foto: Rob Dijkstra

Kantinevrijwilligers Ricus en Janna steken veel vrije tijd in vv Drachten

Sport 100 jaar vv Drachten

DRACHTEN - Een gezellig feestje organiseren bij vv Drachten, daar staan Janna en Ricus altijd voor open. De twee kantinevrijwilligers staan bijna altijd paraat om achter de bar te staan en de mensen van lekkere hapjes en drankjes te voorzien. Dit kunnen zij natuurlijk niet alleen, naast een vaste groep barvrijwilligers, worden zij bijgestaan door de ouders van spelende leden op zaterdag.

Janna en Ricus kwamen op dezelfde wijze met vv Drachten in aanraking. Hun zonen beginnen met voetballen bij de club. Janna rolt erin door een vraag van vrijwilliger Trienke, of zij iets kan betekenen voor de club. “Dat ben ik gaan doen. Ik ben eerst begonnen met het regelen van scheidsrechters voor thuiswedstrijden. Ik belde twee à drie avonden per week om voldoende scheidsrechters te regelen.” Ricus is jarenlang leider geweest van het jeugdteam waarin zijn zoon speelde. Toen zijn zoon naar de senioren ging, stopte Ricus met deze functie. “Ze vroegen aan mij of ik iets voelde voor kantinevrijwilliger”, zegt Ricus.  

Kantine optimaal laten draaien

De clubhuiscommissie bestond zes jaar terug uit zeven leden, momenteel nog maar uit vier. Naast Ricus en Janna, zitten Tamme en Marianne in de clubhuiscommissie. Met z’n vieren proberen ze de kantine zo optimaal mogelijk te laten draaien. Ieder met zijn eigen talenten; hygiëne, opleiden kantinemedewerkers, inkoop, administratie, voorraadbeheer, planning kantinemedewerkers, schoonmaak, overleg vertegenwoordigers, consumptiebonnen regelen etc.
Ricus en Janna hopen dan ook dat er mensen zijn die willen toetreden tot de clubhuiscommissie of zich aanmelden als vrijwilliger. “Er zijn momenteel weinig vrijwilligers te vinden. Corona is daar ook debet aan”, zegt Janna.

Bijna al hun vrije tijd steken ze in de club, terwijl hun zoons er allang niet meer spelen. En dat terwijl ze daarnaast ook nog een baan hebben. “We doen het voor de club en ook voor de contacten, wij kennen bijna iedereen hier en het is altijd supergezellig.” Ricus vult aan: “Het is clubliefde, vv Drachten is toch je cluppie. Als ik hier sta, is het beregezellig. Ze hebben er hartstikke veel plezier in, anders waren ze allang gestopt. “Als het plezier weg is, moet je stoppen. Volgend jaar gaan we vrolijk verder en dan mopperen we af en toe wel eens, maar dat hoort erbij.”

“We hopen dat er vrijwilligers bijkomen. We benaderen wel mensen, maar ze willen zich niet binden voor een langere periode. Voor een project met een eindtijd zijn nog wel mensen te vinden. Hopelijk melden mensen zich aan: opa’s, oma’s, ooms, tantes. Ook mensen zonder binding met de club zijn van harte welkom om te komen assisteren bij deze gezellige vereniging.”

Aanmelden als vrijwilliger? Graag een mailtje naar: clubhuiscommissie@vvdrachten.nl

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 29 minuten geleden
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 3 uur geleden
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 6 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 8 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 8 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 17 apr, 16:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17