In wat voor woning wilt u oud worden?
In wat voor woning wilt u oud worden? Foto: Artist impression De Zorg van Toen Drachten

Stel jezelf de vraag: Waar wilt u later oud worden?

Gezondheid

DRACHTEN - Waar wil jij later wonen, als je om wat voor reden dan ook niet meer in je huidige woning kan blijven? Veel mensen denken hier nog niet over na, maar vroeg of laat wordt het voor ons allemaal de realiteit. De Zorg van Toen daagt mensen uit om hier juist wel over na te denken, want door erover na te denken, kun je in de toekomst ook een betere keuze maken. 

In Nederland bestaan er veel verschillende woonvormen met zorg waar mensen van hun oude dag kunnen genieten. Misschien staat u binnenkort voor die moeilijke keuze of moet één van uw ouders die keuze maken: waar wilt u oud worden? Het is dus goed om daarover na te denken, maar hoe doe je dat eigenlijk. De Zorg van Toen, een jonge onderneming die zich wil inzetten voor passende zorg, geeft een aantal tips.

Wat wilt u?

Het allerbelangrijkste is dat u nagaat wat u wilt. Er zijn namelijk zoveel verschillende woonvormen in Nederland, dat er vast eentje is die bij u past. Denk bijvoorbeeld na over de locatie; houdt u van het platteland of wilt u liever een stadse omgeving. Hoe belangrijk is het voor u om dichtbij uw familie en vrienden te blijven wonen? Denk uiteraard ook na over de vraag wat u verwacht van de woning zelf. Heeft u genoeg aan één slaapkamer of is een logeerkamer belangrijk, wilt u zelf kunnen koken en vindt u het leuk om een tuin te hebben? 

Uiteraard is zorg ook een belangrijk aspect. Heeft u nu al zorg nodig, dan is het belangrijk dat dit geregeld is. Ook als u nu nog geen zorg nodig heeft is het goed om hierover na te denken. Situaties kunnen soms snel veranderen. Hoe snel wilt u dan schakelen? Wellicht is het fijn dat u dan al op een plek woont waar u zorg kan ontvangen. 

Veiligheid moet u ook meenemen in uw overdenkingen. U wilt ergens wonen waar u zich veilig kan voelen. Wat is daarvoor nodig?

Naast die voor de hand liggende zaken zijn er ook dingen die op het eerste gezicht wat minder belangrijk lijken, maar toch noodzakelijk zijn om ergens fijn te kunnen wonen. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten die in de buurt van de woning worden georganiseerd. 

Wat is er in de omgeving?

Als u weet wat u wilt, kunt u in de omgeving op zoek naar wat de mogelijkheden zijn. Online kunt u veel informatie vinden over verschillende woonvormen. U kunt ook altijd contact opnemen met verschillende zorgorganisaties. Vergeet niet om de sfeer te proeven voor u een beslissing maakt.

De Zorg van Toen

De Zorg van Toen is een relatief nieuwe speler op het gebied van ouderenzorg. In het voorjaar van 2023 openen zij hun eerste locatie in Friesland, in het Servotel (Haverstuk 75) in Drachten, waar ze diverse woningen realiseren voor zorg met of zonder indicatie. Deze huurwoningen worden verhuurd inclusief uitgebreid servicepakket met onder andere maaltijden in het restaurant, borrelavonden, leuke activiteiten en entertainment, onderhoudskosten aan het gebouw en de tuin, schoonmaakkosten van uw appartement en gemeenschappelijke ruimtes, gas, water en elektra, TV, enkele verzekeringen, persoonlijke wifi (internet via glasvezel) en telefoon (nummerbehoud mogelijk).

De missie van De Zorg van Toen is één miljoen mensen gelukkig honderd jaar oud laten worden. Wilt u met hen kennismaken en ontdekken of één van hun woningen voor u geschikt is? Op 20, 21 en 22 december tussen 10.00 en 15.00 uur kunt u vrijblijvend langskomen in het Servotel. Uiteraard kunt u ook contact opnemen voor een rondleiding. Bel met 085 - 1119539 of ga naar www.dezorgvantoen.nl.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 9 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00