Afbeelding

Legendarische punkband The Toy Dolls exclusief naar Iduna in Drachten

Evenement

DRACHTEN - Iduna viert dit najaar haar veertigjarig jubileum met een aantal bijzondere en exclusieve concerten. Het optreden van de legendarische punkband The Toy Dolls is daar een van. De groep steekt op vrijdag 29 september de plas over voor een one-off clubshow in het Drachtster poppodium.

The Toy Dolls staat bekend om zijn vernuftig in elkaar zittende funpunksongs. Al sinds de oprichting in 1979 wordt de band geroemd om hun techniek en de wijze waarop zij als een van de eerste bands, humor en satire vermengen met punk. Humor die overal wordt begrepen en die leidt tot wereldwijd succes. Hun debuutalbum ‘Dig That Groove Baby’ behoort tot een van de beste punkalbums ooit gemaakt en met hun versie van het kinderliedje ‘Nellie The Elephant’ schreven ze een monsterhit op hun naam. Ook andere klassiekers ondergingen reeds een Toy Dolls-‘behandeling’, waaronder ‘The Final Countdown’ en ‘La Vida Loc’. In de loop der jaren zijn bandleden gekomen en gegaan, maar frontman Michael “Olga” Algar is altijd de constante factor gebleven. The Toy Dolls is sinds haar debuut een graag geziene gast op podia en festivals en nu komt de band voor het eerst naar drachten het 40-jarig jubileum van Iduna te vieren. Supportact komt van het Drentse Skroetbalg.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 10 uur geleden
Afbeelding
Biljartclub Van Acquit blijft groeien Sport 13 uur geleden
Afbeelding
'Juist in deze tijd is het belangrijk dat je elkaar helpt en naar elkaar luistert' Samenleving 16 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Stichting M.O.S. werkt aan een veilige omgeving voor jongeren Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
“Een uitvaart wordt steeds persoonlijker; daar draag ik graag mijn steentje aan bij" Algemeen 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55