Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Digitaal bankieren, niet voor iedereen

Column

Afgelopen weekend heb ik weer even mogen genieten van de mooie landschappen bij onze oosterburen. Duitsland is voor vele Nederlanders een favoriete (vakantie)bestemming en ik ga daar helemaal in mee. Het fijne van Duitsland is ook dat er nog veel bankfilialen en pinautomaten zijn en dat je daardoor ook gewoon met contant geld kunt betalen. Helaas doen de Nederlandse criminelen wel erg hun best om het aantal beschikbare pinautomaten te verkleinen.

Als ik dan naar het Nederlandse journaal kijk, zittend op de Duitse (zit)bank en dan hoor dat er in ons landje 2,6 miljoen mensen worstelen met de digitale betaalwereld, dan is het toch wel schrijnend dat de meeste banken liever niet dan wel klanten op hun kantoren ontvangen om hun te helpen. Het is trouwens eerst al goed zoeken naar een kantoor wat nog open is. Het is een beetje echt Nederlands aan het worden, lekker digitaal en geen ander contact dan een wazige chatbox. Op de websites van de banken kun je zelfs moeilijk een telefoonnummer vinden om te bellen. Het persoonlijke is totaal verdwenen.

Wel jammer dat er tijdens het journaal, naast de ABN Amro, ING, Rabo en SNS, die gezamenlijk 420 kantoren hebben, niet gesproken werd over RegioBank, RegioBank welke net zoals SNS onder de Volksbank valt. RegioBank heeft in haar eentje meer kantoren dan de eerder genoemde vier banken tezamen. Bij ons, als zelfstandig adviseur van RegioBank, kun je gewoon zonder afspraak naar binnen lopen en kun je al je bankzaken regelen, persoonlijk advies en hulp krijgen en zelfs contant geld  storten of opnemen. De keuze voor de RegioBank is dan toch snel gemaakt. Wij zien dat onze klanten waarderen wat wij doen en waar wij voor staan. Laat de grote drie maar merken dat persoonlijk contact belangrijk is en stap over.

Afbeelding
Column G2 Makelaars: Niets te klagen Column 22 uur geleden
Afbeelding
Swingin' Christmas: jazz & chansons centraal in kerstvoorstelling The Legends Algemeen 4 dec., 12:00
Afbeelding
SC Cambuur vergeet zichzelf te belonen tegen FC Eindhoven Sport 4 dec., 09:30
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Kerstconcert 'Ljocht' in Grote Kerk Drachten Cultuur 3 dec., 08:00
Afbeelding
Disco Tropicana, DeWolff en Living Colour in Iduna Cultuur 2 dec., 18:00
Afbeelding
Bibliotheken blijven helpen bij toeslagen en belastingen Samenleving 2 dec., 15:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00