Afbeelding

Column Désirée van Dijk-Attema: Fijn wonen in Aldlânstate

Column

FRIESLAND - Ik krijg regelmatig de vraag wie er nu in Aldlânstate wonen en zelfs óf er nog mensen wonen. Nou gelukkig wel!

Er zijn ruim 200 appartementen voor de verhuur beschikbaar en die zijn allemaal bewoond. Er huren nog een paar ouderen via de eigen organisatie en alle “anderen” huren via Carex Fryslan. Dan kan het gaan om studenten, maar ook om mensen die wachten op een huurwoning, mensen die een omgeving met medebewoners fijn vinden of mensen die wachten tot hun nieuwe huis klaar is. Een hele gemêleerde groep met leeftijden tussen de 18 en 60 jaar bij wijze van spreken.

Ook krijg ik weleens de vraag of het niet heel veel overlast oplevert voor de oudere bewoners. Er is heus weleens een te luidruchtig feestje, maar dat is echt een uitzondering. Iedereen die in Aldlânstate woont, zorgt ervoor dat het met elkaar een fijne omgeving is om te wonen. En er zijn voor ons altijd extra helpende handen aanwezig. Leuke mensen op wie we zo nodig een beroep kunnen doen.

Er is bij Carex Fryslan een behoorlijke wachtlijst voor wonen in Aldlânstate en dat geeft wel aan dat het een goede plek is. Toch hopen we dit jaar bekend te kunnen maken wanneer de bouw van het nieuwe Aldlanstate gaat starten. Dat nieuwe gebouw gaat Aldlânspark heten en dat wordt ook de nieuwe straatnaam. Het gebouw krijgt moderne voorzieningen zoals een installatie voor vloerverwarming met vloerkoeling. Verwarming en koeling worden niet opgewekt, maar uit de grond gehaald.

We hebben daar op onze zusterlocatie Heerenhage in Heerenveen nu ervaring mee opgedaan en tijdens de warme zomerweken in 2022 leverde de vloerkoeling veel extra comfort op. Maar ook de isolatieschil van het gebouw zorgt er voor dat mensen een lage energierekening hebben en dat wordt steeds belangrijker.

Jammer voor iedereen die in Aldlanspark wil komen wonen, maar goed nieuws voor iedereen die nu in Aldlanstate woont en er voorlopig nog kan blijven wonen. De meeste ouderen zien op tegen een verhuizing en voor andere bewoners is er niet zo maar andere woonruimte beschikbaar. Ik ben benieuwd wat 2023 ons gaat brengen.

Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 30 minuten geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 14 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 17 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 20 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag in Drachten? Evenement gisteren
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03