Afbeelding

Frieslandgoed de vernieuwende en resultaatgerichte makelaar

Bedrijf in beeld

LEMMER - Er waait een frisse wind door het makelaarslandschap van Friesland. De ambitieuze Ellen Hoogvliet en Martine van Engelenburg zijn vorig jaar september gestart met Frieslandgoed en bieden verkopende partijen een meerwaarde bij de verkoop van hun woningen, die passen in het hogere segment. Ze helpen u graag met het verkopen van uw oude woning en het aanschaffen van een nieuwe woning maar staan ook graag voor u klaar voor een gedegen taxatie of het verschaffen van een energielabel.

Martine en Ellen hebben al veel ervaring opgedaan als makelaar. Martine verloor haar hart al in 1996 aan de woningmakelaardij. Ze volgde een opleiding tot NVM register Makelaar en Taxateur en deed werkervaring op bij diverse gerenommeerde makelaarskantoren van de NVM. Ze startte in Amersfoort maar nadat ze hier vier jaar had gewerkt begon haar Friese hart toch weer te kloppen. Ze verhuisde en hier werkte ze enkele jaren als vestigingsmanager: “Ik miste het contact met de klant. Daarom startte ik in 2007 mijn eigen makelaarskantoor in Lemmer. Als makelaar/taxateur kan ik mij goed inleven in de klant. Ik luister goed naar ze en hou altijd rekening met hun wensen. Dit het geheim van mijn succes. Door goed samen te werken ben ik in staat om een verkooptraject naar een goed resultaat te leiden. Vertrouwen is een ontzettend belangrijk aspect in het zaken doen en dat maakt voor mij het vak als makelaar waardevol. 

Ellen heeft net wat een andere weg afgelegd als Martine: “Ik ben een echte ‘matchmaker’. Vraag en aanbod samenbrengen tot in het optimale, daar gaat mijn hart harder van kloppen. In ruim dertig jaar in luchtvaart en mega-jachtbouw management, maar ook als ondernemer in de evenementen business, heeft Ellen een groot netwerk opgebouwd aan relaties in binnen- en buitenland. “Marketing en Sales zijn mijn op het lijf geschreven en de interactie met mensen is een belangrijk aspect van mijn drive.” Ellen komt uit de Randstad maar verhuisde zo’n vijftien jaar geleden naar het prachtige Gaasterland. “Ik zie als geen ander de mogelijkheden en de kwaliteiten van Friesland; een oase van water, bos, rust en ruimte. Heldere luchten en een stralende sterrenhemel, geen files en en toch slechts een uur van de Randstad. Uniek! Nuchter, oprecht, no-nonsens, authentiek, vrienden voor het leven; zo ervaar ik de Friezen. Kortom, wonen in Friesland is goed!”

Ellen en Martine kunnen u zowel helpen bij de verkoop van uw oude huis als de aanschaf van een nieuw stulpje. Daarnaast zijn ze ook bijzonder kundig in het verrichten van een taxatie en kunnen ze u helpen met het verschaffen van een energielabel. 

Het volledige verkoopproces van woningen 

Tijdens een vrijblijvend intake gesprek geeft Frieslandgoed al een transparante waardebepaling af, waarbij ze heel goed kunnen verantwoorden welke waarde ze aan een woning toerekenen. In samenspraak met de klant stellen ze een helder verkoopplan op met een hoofdrol voor campagnes via social media.

Het volledige of deel- aankoopproces van woningen.

De aankoopmakelaar kan vaak meer betekenen dan men denkt. Naast het voeren van de onderhandelingen in overleg met en namens de koper, ontzorgt Frieslandgoed de klant in het gehele proces van bezichtiging tot levering: “We begeleiden de bouwkundige keuring, geven inzicht in de waarde van de woning, bepalen met kennis van de woningmarkt en lokale regelgeving de aankoopstrategie, voeren de onderhandelingen, hebben een betrouwbaar netwerk van experts en specifieke juridische kennis voor de interpretatie van de aktes.

Woningtaxaties

Een woningtaxatierapport is nodig voor de aan- of verkoop van een woning, een verbouwing of het (over)sluiten van een hypotheek. Maar ook bijvoorbeeld bij het vaststellen van WOZ-zaken of successie- en overdrachtsbelasting. Het is dus van groot belang dat u als consument op de inhoud van een taxatierapport kunt vertrouwen. Het Keurmerk van NWWI en Taxateursunie zorgt daarvoor.

Energielabels

Bij de verkoop van de woning is het verplicht aan de koper te laten zien welk energielabel de woning heeft. Het energielabel dient overhandigd te worden aan de koper bij de notaris.

Vernieuwend en resultaatgericht in het hogere segment

“Wij hebben kleur bekend met onze specialisatie in woningen in het hogere segment!” Het verkopen van een luxe woning in Friesland vraagt namelijk een eigen en op maat gemaakte aanpak. Het aantal kopers voor woningen vanaf €500.000 is immer gering en komt veelal van buiten de provincie. Martine: “Na jarenlange ervaring in de makelaardij in het algemeen hebben wij besloten ons toe te spitsen exclusief op dit segment. Met de nieuwe website en marketingstrategie die wij hebben ontwikkeld zijn wij vernieuwend en resultaatgericht.” Een kwaliteitsslag binnen de makelaardij voor Friesland.  “Vaak zien we dat de verkoop op dezelfde wijze wordt ingezet als bij het regulier woningaanbod,” gaat Ellen verder: “Alleen een Funda vermelding is niet voldoende. De verkooptijden zijn relatief lang en verkopers hebben betaald voor dure advertenties in bladen.”

Wat Frieslandgoed dan doet om uw woning onder de aandacht te brengen bij de juiste kopersgroep? Ellen: “Naast de netwerkcontacten van collega makelaars uit Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland maken wij gebruik van een actief social media plan dat gericht is op specifieke doelgroepen en persoonlijke zoekwensen van kopers. Wij sturen continu op het verkoopproces waarbij er voldoende waardevolle bezichtigingen worden gegenereerd met uiteindelijk de beste koper.”

Het werkgebied van Frieslandgoed, de naam zegt het al, is de gehele provincie Friesland. Met of zonder corona gaan zij gewoon door met het adviseren en helpen van verkopers en aankopers. Op dit moment loopt de woningmarkt nog goed. Juist door het coronavirus en de nog steeds lage rente merken ze bij Frieslandgoed dat mensen met wat budget vanuit het Westen naar Friesland trekken. Hier krijg je immers meer waar voor je geld; ruimte, frisse lucht en minder kans op besmetting. Stel dat de markt minder wordt, dan komt er een afwachtende houding. Als je dus overweegt je woning te verkopen dat adviseren Ellen en Martine je niet tot na de zomer te wachten maar vast nu de woning op te starten voor verkoop. Ze helpen je graag!

FRIESLANDGOED
Schulpen 5
8531 HR Lemmer
T: 0514-534689
W: Frieslandgoed.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 15:00
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30