Afbeelding
Foto: AVRO Tros

Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival

Algemeen

FRIESLAND- Het nummer waarmee Joost Klein ons land gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden, is vorige week uitgebracht.  

De 26-jarige Leeuwarder Joost Klein heeft zijn Eurovisie Songfestival nummer ‘Europapa’ onthuld tijdens een speciale uitzending van De Avondshow met Arjen Lubach. Het nummer, een vrolijk dansnummer met kenmerkende gabbergeluiden, is een eerbetoon aan zowel Europa als Kleins overleden vader. 

Met de hulp van goede vrienden rapper Donnie, Tim Haars, de expertise van producer Teun de Kruif (Tantu Beats) en DJ Paul Elstak, heeft Joost Klein een nummer gecreëerd dat zowel feestelijk als diepgaand is. De tekst van ‘Europapa’ is door Klein zelf geschreven. Het nummer heeft een krachtige boodschap over grenzeloze dromen en een eerbetoon aan zijn overleden ouders. Joost beschrijft het als een persoonlijke brief gericht aan zijn vader, waarin hij een verhaal vertelt over een weeskind dat door Europa reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te delen met anderen. Het lied omvat ook subtiele verwijzingen naar de jaren 90 en de kenmerkende gabbercultuur van die tijd. 

Het nummer werd gekozen uit 600 inzendingen en wordt door Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie van AVROTROS geprezen om zijn hit-potentieel. Klein zelf is enthousiast over de reacties die hij heeft ontvangen sinds de release van het nummer. “Ik heb nog nooit zoveel berichten in mijn hele leven gehad. Heel cool,” deelde hij mee bij Studio Brussel. 

Met betrekking tot zijn plannen voor het Eurovisie Songfestival, heeft Joost Klein onthuld dat hij in mei zal optreden in een zelfontworpen pak, waarvan het ontwerp begon als een tekening op zijn iPad. Over de act zelf blijft hij mysterieus, maar hij belooft “een groot feest” op het Songfestival podium vertelde Klein gister in een speciale middag aflevering van ‘De Avondshow met Arjen Lubach’. 

Joost Klein heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug op zowel muzikaal als creatief gebied. Hij werd bekend met zijn YouTube video’s onder de naam: ‘EenhoornJoost.’ 

Met ‘Europapa’ wil Joost Klein niet alleen Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, maar ook een boodschap van verbondenheid en feestelijkheid uitdragen naar het Europese publiek. Zijn deelname belooft een unieke toevoeging te worden aan de 68ste editie van het internationale muziekevenement. 

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 11 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00