Afbeelding
Foto: RondOm Vandaag

Koop uw kerstboom bij kerstboomkwekerij Nijtap

Algemeen

OPEINDE - Wie zo lang mogelijk van zijn kerstboom wil genieten (en niet elke dag een kilo naalden wil opvegen), doet er goed aan om de boom zo vers mogelijk te kopen, het liefst nog direct uit de grond. Bomen uit de bouwmarkt zijn echter vaak al in september gekapt en liggen dus al maanden in een koelcel. Bij Kerstboomkwekerij Nijtap doen ze het helemaal anders. De bomen die zij verkopen komen rechtstreeks uit de grond. Verser kan eigenlijk niet! 

Maar waarom zou je een verse kerstboom in huis willen? Dat is heel logisch! Hoe verser de boom is, hoe langer de boom de naalden vasthoudt en er mooi uit blijft zien. Belangrijk, want mensen halen hun kerstboom steeds eerder in huis. Bij Kerstboomkwekerij Nijtap weten ze het belang van een verse boom en ze halen hun bomen vers uit hun eigen grond. Dat doen ze al jaren, vertelt eigenaar Keimpe Visser. We hebben vijf soorten bomen in verschillende maten. Zowel liefhebbers van de traditionele bomen zoals de fijnspar kunnen bij ons terecht, als de mensen die gaan voor een luxere boom, zoals de Noordmann. We verkopen ze zowel met kluit als gezaagd, het is maar net waar de voorkeur ligt.”

Zelf een boom uitzoeken

Steeds meer mensen vinden het leuk om hun kerstboom uit te zoeken op het land. Ook dat kan bij de kerstboomkwekerij: “We denken graag mee met de wensen van onze klanten. Het uitzoeken en zelf kappen of uitgraven van de boom wordt inderdaad steeds populairder. Tijdens de corona-tijd hebben we ook werkgevers gefaciliteerd die hun werknemers van een uniek cadeau wilden voorzien en hen bij ons uitnodigde om hun eigen kerstboom uit te zoeken. Ik vind het leuk om een creatieve invulling te geven aan mijn werk, dus neem vooral contact op als je een bijzonder idee heb, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.” 

Goed advies

Natuurlijk kun je ook gewoon een boom uitkiezen op het erf van Kerstboomkwekerij Nijtap: “In de winterperiode voor kerst is het altijd gezellig hier.” Je vindt de kwekerij aan het einde van een doodlopende weg. Als je vanuit Drachten richting Opeinde rijdt sla je nog voor je het dorp inrijdt rechtsaf een doodlopend landweggetje in: “Ik zeg altijd; ga rechts net voor de hoogspanningsmasten. Dan komt het altijd goed!” lacht Keimpe. Op het erf staat de hele familie van Keimpe klaar om klanten te helpen: “We geven bijvoorbeeld advies om de boom zo lang mogelijk mooi te houden, bijvoorbeeld door hen op het hart te drukken om de wortel of stam wel vochtig te houden, de boom niet dicht bij een warmtebron te plaatsen en het de tijd geven om te acclimatiseren aan de temperatuur binnen.” Parkeren kan op het erf of langs de weg en de inpakservice is gratis: “Zodat de klant hun kerstboom veilig en netjes zelf mee naar huis kan nemen.”

Kom langs!

Kerstboomkwekerij Nijtap is elke dag geopend vanaf 9.00 uur tot 21.00 uur. Wil je op zondag komen, bel dan wel even van tevoren voor het maken van een afspraak. Keimpe is te bereiken op 06 13713980. Je vindt Kerstboomkwekerij Nijtap aan de Binnendyks 6. Ga voor meer informatie ook even naar www.kerstboomkwekerij-nijtap.nl of neem een kijkje op hun Facebookpagina.

Afbeelding
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 41 minuten geleden
Afbeelding
Beetje noorderlicht voor ONT na winst op Opende Sport 6 uur geleden
Vanaf mei gaat Oink! verder onder de vlag van Kinderwoud.
Oink! peuteropvang wordt onderdeel van Kinderwoud Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
SC Cambuur neemt in stijl afscheid van het Cambuurplein Sport 9 uur geleden
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00
Afbeelding
'KV Drachten is een vereniging voor iedereen' Sport 12 mei, 10:00
Afbeelding
De kracht van bewustwording Gezondheid 11 mei, 12:00
Marjolein en haar dochter Cheyenne.
'Blijf niet wachten, je moet nu doen watbelangrijk voor je is, je leeft nu!' Persoonlijke verhalen 11 mei, 10:00