JKD Keuken- en Kastenfabriek biedt maatwerk keukens en kasten.
JKD Keuken- en Kastenfabriek biedt maatwerk keukens en kasten. Foto: JKD Keuken- en Kastenfabriek

“We hebben onze top nog lang niet bereikt”

Algemeen

DRACHTEN - JKD Keuken- en Kastenfabriek in Drachten is groeiende. Het bedrijf aan de De Bolder 69 leverde het afgelopen jaar vele succesvolle particuliere en projectmatige maatprojecten op, maar voelt daarentegen dat het de top nog lang niet heeft bereikt. Commercieel manager Erik Boon licht toe waar de groeimogelijkheden zitten. 

“We zijn over het algemeen erg tevreden over het afgelopen jaar, maar je wil meer, omdat je meer kan”, begint Erik zijn verhaal. “En omdat je meer kan, heb je niet het gevoel dat je eruit hebt gehaald wat er in zit. Dat komt natuurlijk ook door de marktsituatie momenteel. Er zijn meerdere bedrijven die met hetzelfde probleem kampen. We zien gelukkig wel dat mensen nog steeds geld uit willen geven aan wonen, maar je moet het als bedrijf ook weg kunnen zetten. Daar valt zeker nog winst in te halen en daar zetten we vol op in.”

Keukenmonteurs gezocht

Erik doelt daarmee op het gebrek aan (kundig) personeel in de arbeidsmarkt. “Met name in de montage kunnen we nog mensen gebruiken. Monteurs die ervoor zorgen dat we ons mooie product ook bij de klanten thuis krijgen. Deze mensen zijn echter lastig te krijgen”, licht hij toe. “We zoeken keukenmonteurs met ervaring, die staan voor kwaliteit en oplossingsgericht kunnen denken. Ter plekke bij de klant moeten wel eens oplossingen worden bedacht en aanpassingen worden uitgevoerd.”

JKD gaat een stap verder

Dat is ook hetgeen wat JKD onderscheidt van andere keukenbedrijven. “Omdat wij onze keukens en kasten zelf maken, kunnen wij ook een stapje verder gaan dan de grote jongens. Het is heel logisch als jij een hele grote fabriek hebt en zo’n 10.000 keukens per week oplevert, dat je bijvoorbeeld geen kasten van 93 centimeter kunt maken. Waar zij stoppen, kunnen wij door. Dat is onze kracht.”

“Waar zij stoppen,
kunnen wij door.”

Gloednieuwe CNC machine

Ook achter de schermen blijft JKD zich door ontwikkelen. Zo is er een gloednieuwe CNC machine aangeschaft, waardoor de productie nog efficiënter wordt in de fabriek. CNC staat voor Computer Numeric Control, dat wil zeggen dat de machine aangestuurd wordt door numerieke codes vanuit een computer. Een CNC machine is in staat om complexe vormen en materialen te snijden, frezen of printen, zonder tussenkomst van een operator. “Daardoor slaan we straks een stap over. Ik kan straks vanuit mijn tekenprogramma rechtstreeks een tekening naar de CNC machine sturen.” Een mooie ontwikkeling, want daardoor heeft eigenaar en tevens operator Chris Damstra meer ruimte voor de eindcontrole. “Uiteindelijk kunnen we onze klanten daardoor een nog betere kwaliteit garanderen.”

Verduurzaming en uitbreiding

Verder werkt het bedrijf aan verduurzaming. Het gas gaat eruit en de showroom wordt uitgebreid. “Alles wordt volledig elektrisch gemaakt en de showroom en fabriek gaan helemaal op de kop. De kantine en het kantoor worden naar de andere kant verplaatst, waardoor we de showroom kunnen uitbreiden en nog meer kunnen laten zien. Daarnaast worden de looproutes in de fabriek aangepast, zodat we ook daarin nog efficiënter te werk kunnen gaan”, licht Erik toe. 

Mooie projecten

De ambitieuze doelen en investeringen hebben geleid tot een aantal prachtige projecten. Zo mag JKD onder andere meewerken aan het project Reidsichte in Drachten. Aan de Kletserlaan zullen straks zeven bijzondere rietgedekte villa’s verrijzen. “Dat zijn natuurlijk hele leuke projecten om aan mee te werken. Wij zullen de villa’s voorzien van keukens, maar ook kastenwanden en alles wat de klant verder nog wenst. Alles op kastgebied kunnen wij in principe uitvoeren. De verkoop van de villa’s is inmiddels gestart, dus we staan te popelen om van start te gaan met het project.” 

Werken bij JKD?

Heb jij ervaring op het gebied van montage van keukens of kasten en lijkt het jou iets om bij JKD Keuken- en Kastenfabriek te werken? Stuur dan gerust een e-mail naar info@JKD.nl of bel naar de showroom: 0512 - 78 58 87. 

JKD Keuken- en Kastenfabriek
De Bolder 69
9206AP Drachten
Tel: 0512 - 78 58 87
E-mail: info@JKD.nl

www.jkd.nl

JKD Keuken- en Kastenfabriek biedt maatwerk keukens en kasten.
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 15 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 21 uur geleden
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00