Een prachtig voorbeeld van een keuken van JKD Keuken- & Kastenfabriek.
Een prachtig voorbeeld van een keuken van JKD Keuken- & Kastenfabriek. Foto: Martijn Scholtens

JKD Keuken- & Kastenfabriek levert keukens op maat

Wonen

DRACHTEN - Al jarenlang kun je bij JKD Keuken- & Kastenfabriek in Drachten terecht voor jouw keuken op maat. Inmiddels is het bedrijf al weer bijna 3 jaar in Drachten gevestigd aan De Bolder 69 en breidt steeds verder uit. Steeds meer mensen weten de showroom van JKD te vinden voor een keuken en/of kast op maat. Zoveel zelfs, dat het bedrijf wel een extra handje kan gebruiken. Genoeg reden om eens bij te kletsen met eigenaar Chris Damstra over de kracht van het bedrijf. 

De inmiddels 47-jarige Chris Damstra is al sinds zijn 22e verzot op het bouwen van keukens. Vroeger als monteur en inmiddels als eigenaar van zijn eigen zaak JKD Keuken- & Kastenfabriek. Als jonge monteur werd hij een echte liefhebber van het vak, maar zag in zijn toenmalige werk ook dingen die beter konden. Die ervaring neemt hij mee in het runnen van zijn eigen zaak. Zijn belangrijkste kernwaarden zijn: Kwaliteit door vakmanschap, eerlijkheid en klantgerichtheid.

“Kwaliteit door vakmanschap, eerlijkheid en klantgerichtheid.”

JKD Keuken- & Kastenfabriek groeit

Chris begint in zijn woonplaats Driezum met het verkopen en bouwen van keukens. Zijn eerste keuken verkoopt hij aan een kennis die een keuken nodig heeft voor een chalet. Van daaruit begint het vuurtje te branden en begint het bedrijf steeds verder te groeien. De groei en de aanvraag zijn belangrijke redenen om uiteindelijk te verhuizen naar het nieuwe pand in Drachten. De uitbreiding van 250 vierkante meter naar 1250 vierkante meter is dan ook een enorme impuls te noemen. “Daardoor zijn de mogelijkheden van het bedrijf een stuk groter geworden en snel groeiende. Daarom is Erik Boon dit jaar erbij gekomen als verantwoordelijke voor de verkoop”, vertelt Damstra trots. 

En ook Boon merkt dat het druk is bij JKD. “Een particulier kan bij ons terecht voor keukens, maar ook voor kasten. Je kunt hierbij denken aan een inloopkast, kasten voor de wasruimte, zodat de wasmachine op hoogte wordt gebracht, boekenkasten, dressoirs, werkplekken en nog veel meer. We maken alles op maat, waardoor de ruimte optimaal benut wordt. Doordat we alles zelf maken, is bijna alles ook mogelijk. Wij zijn niet gebonden aan bepaalde leveranciers zoals andere bedrijven. Dat vinden mensen heel waardevol. Mensen komen bij JKD voor maatwerk en daarnaast is wat we vaak horen dat ze de persoonlijke benadering zo waarderen. Bij ons ben je geen nummer, maar staan jouw wensen centraal. En elke klant is even belangrijk voor ons. We nodigen mensen vaak uit om een kijkje te nemen in de productieruimte, om een beeld te krijgen waar en hoe hun keuken gemaakt wordt.” 

“Bij ons ben je geen nummer, maar staan jouw wensen centraal.”

Van A tot Z ontworpen

Van A tot Z wordt de keuken samen met de klant ontworpen en vervolgens in de werkplaats gebouwd. Dat is een heel mooi en inzichtelijk proces. “Daarbij gebruiken we 3D visualisaties en tekeningen, zodat mensen direct een mooi beeld krijgen van hoe de keuken er daadwerkelijk uit komt te zien. Dat creëert direct een gevoel bij mensen. Dat is heel belangrijk”, legt Damstra uit. 

Een ruime materiaalkeuze

JKD heeft een ruime materiaalkeuze. Zo heeft het bedrijf meer dan 200 kleuren, stalen en monsters om uit te kiezen in combinatie met kwaliteitsmerken inbouwapparatuur, o.a. NEFF en ATAG. “De klant staat bij ons voorop, alsook het leveren van kwaliteit”, vertelt Boon. JKD werkt met hoogwaardige plaatmaterialen, die in eigen fabriek op maat worden gemaakt, afgewerkt en en vervolgens verwerkt tot eindproduct als keuken, kast of anders. “We werken met kunststof, diverse plaatmateriaal, natuursteen en massief hout. Vakkundige monteurs verzorgen de montage van jouw nieuwe keuken.”

Particuliere markt

JKD Keuken- & Kastenfabriek is vooral actief in de noordelijke regio en levert veel aan de zakelijke markt, zoals projectontwikkelaars, bouwbedrijven en vakantieparken. Met de showroom en productie in Drachten, kan JKD nu ook de particuliere markt goed bedienen. Ben jij op zoek naar een mooie keuken of kast, neem dan gerust een kijkje in de showroom van JKD, of bezoek de website www.JKD.nl.

Werken bij JKD

Ben jij handig en lijkt het jou wat om bij een warm en ambitieus bedrijf als JKD te werken? Stuur dan een aanmelding naar info@jkd.nl en wie weet kun jij het team van JKD versterken!

www.jkd.nl

Van links naar rechts: Bert Wielstra, Willem Douma, Chris Damstra, Erik Boon
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 22 minuten geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 10 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws gisteren
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00