Afbeelding

Winkeliers Drachten demonstreren door zaterdag hun winkels te openen

Algemeen

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag 8 januari was er al een landelijke ondernemers demonstratie met ludieke acties om kenbaar te maken dat de ondernemers door de lockdown het water aan de lippen staat. Zaterdag 15 januari zal er in het centrum van Drachten opnieuw gedemonstreerd worden. Hilda Hobma van Looks Like Vintage laat via een persbericht weten dat de protestgroep het vertrouwen gekregen heeft van de burgemeester dat de winkels en horeca zaterdag  - met strikte inachtneming van de coronamaatregelen - als protest open kunnen.

De ondernemers in de Drachten voelen zich in de steek gelaten. “Zaterdag 8 januari hebben wij als ondernemers middels ludieke acties laten horen dat kleine zelfstandigen kapot gaan. Maar er is geen steun, geen perspectief en geen lange termijnvisie. Als Rutte zijn woorden niet omzet in daden, dan moeten wij als ondernemers daad bij woord voegen en massaal met zijn allen, op een veilige manier, open gaan!”, meldt Hobma. “Want wanneer je jouw bedrijf van de een op de andere dag moet sluiten, moet je op steun kunnen rekenen. Dat was en is een kwestie van fatsoen en een kwestie van solidariteit.” 

Zaterdag 15 januari gaan de winkels in Drachten open. Met #wijstaanindekou vragen ze aandacht voor hun situatie. Ze vragen het winkelend publiek de veiligheidsrichtlijnen in acht te nemen en 1.5m afstand houden, een mond/neusmasker dragen en de voorgeschreven regels van maximaal 1 klant per 5/10 m2 te respecteren. 

Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 4 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 7 uur geleden
Het Wonder van het Elfenbankje (kerstmusical 2023)
De Lawei op zoek naar amateurtalent, audities kerstmusical zijn geopend! Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Politiek 10 uur geleden
Afbeelding
Mr. Film, René Mioch in de Bios Drachten Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:38
De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 6 mei, 10:54