Deelnemers en leermeesters aan het vlechten tijdens de Taalstage.
Deelnemers en leermeesters aan het vlechten tijdens de Taalstage.

Succesvolle Taalstages bij Ambacht Noordwolde

Samenleving

NOORDWOLDE - Sinds januari 2022 begeleidt Stichting Ambacht Noordwolde ook Statushouders die vanwege hun Integratietraject een Taalstage dienen te volgen. Dit doen we in samenwerking met de gemeente Westerveld. Het unieke van dit traject is de combinatie met het leren van de Nederlandse taal en het leren van het oude vlechtambacht. Hierdoor leren de deelnemers op een natuurlijke en praktische wijze. 

Ambacht Noordwolde is een initiatief om enerzijds Noordwolde op de kaart te zetten door het oude ambacht van rietvlechten terug te brengen in de gemeente Weststellingwerf, anderzijds mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle dagbesteding te bieden door vakmanschap en het oude ambacht te stimuleren. Mensen kunnen op eigen tempo weer wennen aan het dagelijks arbeidsritme.

Dit doen we in samenwerking met verschillende nabijgelegen gemeentes, het Vlechtmuseum en met vrijwilligers, die we opleiden om het vlechtambacht te leren. Om dit te kunnen realiseren werken wij met ervaren leermeesters die het ambacht goed beheersen.

Deelnemers kunnen op dinsdag, woensdag en vrijdagochtend terecht in onze werkruimte die gevestigd is in het Nationaal Vlechtmuseum. Ook kunnen inwoners van Weststellingwerf en omstreken een Rotanobject bij Ambacht Noordwolde laten repareren.

Het bestuur (voorzitter en penningmeester) is dringend op zoek naar een secretaris die ook affiniteit heeft met PR. Ook zijn we op zoek naar vrijwilligers die 1 keer per week de deelnemers Taalstage willen ophalen en terugbrengen tegen een vergoeding. Heeft u vragen over Ambacht Noordwolde? Bent u op zoek naar een leuke uitdaging en een zinvolle tijdsbesteding bij Ambacht Noordwolde? Neem dan contact op met projectcoördinator Andrea Schrok 06-12534794.

Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 10 mei de film Zomervacht Cultuur 10 uur geleden
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00