Afbeelding
Foto: RondOm Vandaag

SV Oosterwolde neemt nieuwe kleedkamers in gebruik: “We zijn er heel erg blij mee”

Sport

OOSTERWOLDE - De officiële opening vindt plaats op 27 mei, maar SV Oosterwolde heeft inmiddels vier gloednieuwe kleedkamers in gebruik genomen. Een belangrijke ontwikkeling voor de club. De nieuwe kleedkamers zijn een slag groter dan de oude en bieden ruimte aan meerdere teams. Ook zijn de oude korfbal kleedkamers opgeknapt, zonnepanelen gerealiseerd en is het hele veld voorzien van ledverlichting; oftewel, SV Oosterwolde bouwt aan een toekomstbestendig complex. Een mooie aanleiding om bij te praten met voorzitter Klaas van Weperen over de huidige ontwikkelingen. 


Foto - RondOm Vandaag

“We zijn er heel erg blij mee”, vertelt Klaas enthousiast. “Dit is zo belangrijk voor ons, want we hebben inmiddels gigantisch veel jeugd. We zitten op dit moment ruim over de 600 leden en dat vergt gewoon meer ruimte. Dat is ook de reden dat we de kleedkamers direct in gebruik hebben genomen”, legt de voorzitter uit. 

De meest moderne eisen

De nieuwe kleedkamers voldoen aan de meest moderne eisen van de huidige tijd en zijn zelfs voorzien van vloerverwarming. “Hele positieve ontwikkelingen, maar vooral de functionaliteit van de kleedkamers is perfect. We kunnen mi makkelijk twee jeugdteams in één kleedkamer kwijt en dat is het voornaamste voordeel met zo’n dertig jeugdteams in totaal. De kleedkamers zijn functioneel en luxe groot.” 

Stellingwerver gebiedsnamen

Een bijzonder en leuk detail van de kleedkamers, is dat ze allemaal een verschillende naam krijgen, die aansluit bij de regio. “De kleedkamers krijgen allemaal een Stellingwerver gebiedsnaam. Zo willen we de omgeving betrekken bij onze mooie club. We hebben namelijk ook een maatschappelijke functie.” 

“We willen we de omgeving betrekken bij onze
mooie club.”

Voetbal verbindt 

Klaas merkt dat deze ontwikkelingen veel positiviteit opleveren binnen de club. “Waar ik vooral blij mee ben, is dat we het met elkaar doen. Een gemeente die altijd bereid is om mee te denken, de sponsoren die budget beschikbaar stellen, onze leden en vrijwilligers, maar ook de korfbalvereniging die ons enorm geholpen heeft de afgelopen periode. Wij mochten gedurende de bouw bijvoorbeeld gebruik maken van hun kleedkamers. Daar zijn we natuurlijk enorm dankbaar voor. Je merkt dat we daardoor nog meer naar elkaar toe gegroeid zijn en dat er verbinding ontstaat. Dat vind ik persoonlijk wel hele mooie dingen om te zien.” 

Toekomstbestendig complex

De kleedkamers zijn een volgende belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van het complex. “Daarmee blijven we stapsgewijs teamsport mogelijk maken. Een goede accommodatie is ook weer uitnodigend voor andere potentiële sponsors, leden en vrijwilligers. Vooral dat laatste, want zonder vrijwilligers kun je geen club runnen. Mocht je dus iets willen betekenen voor onze club, laat het gerust weten. We kunnen altijd nog extra handen gebruiken om sport mogelijk te maken.” 


Foto: RondOm Vandaag

Totaalplan gebied

SV Oosterwolde is nog niet klaar. “We zijn gelukkig al een tijdje bezig met verduurzamen, want we willen zo gauw mogelijk van de dure energie af. We zijn nu in overleg met de gemeente bezig met een totaalplan om de skatebaan, de pumptrackbaan en de voetbalvereniging samen te voegen tot één geheel, middels een grote parkeerplek. Daar wordt tot nu toe heel positief op gereageerd en de gemeente wil daar ook in meedenken. We hopen ook daar weer iets moois van te kunnen maken samen.” 

Kantine verduurzamen

Verder staat op het eigen sportpark nog op de planning om de kantine verder te verduurzamen. “Het plan is om dat helemaal zelf aan te pakken, zodat we zelf de regie in handen kunnen houden. Zo bouwen we mooi verder aan de toekomst. Prachtige ontwikkelingen!”, vertelt Klaas tot besluit. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Museumnacht in het Kazemattenmuseum Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen roemloos ten onder in eigen huis tegen Excelsior Sport 8 uur geleden
Afbeelding
RondOm Vandaag komt weer met unieke Amateurvoetbalspecial! Sport 23 sep., 12:00
Afbeelding
“De promotie is een logisch gevolg van positieve ontwikkelingen in de club" Sport 22 sep., 17:04
Afbeelding
15 verenigingen uit Ooststellingwerf vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Sport 22 sep., 12:00
Afbeelding
11 verenigingen in Weststellingwerf vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie Sport 21 sep., 12:00
Afbeelding
Zwaargewonde bij bedrijfsongeval Appelscha Politiek 19 sep., 15:30
Afbeelding
Moluks feest Pasar Maluku in Winkelhart Oosterwolde Evenement 19 sep., 08:00