Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

Wandel voor goede doelen

Sport

OOSTERWOLDE - Op 10 september 2022 wordt de wandel- en belevingstocht Appelstap door de Lionsclub Ooststellingwerf georganiseerd. Tegen het prachtige decor van het Nationaal Park Drents-Friese Wold worden maar liefst vier routes uitgezet om aan de wensen van alle wandelaars tegemoet te komen.

Zoals u gewend bent, kunt u kiezen uit vier afstanden. De routes van de 10, 15 en 30 km slingeren door de afwisselende natuur en zijn uitgezet op onverharde paden. De 5 km route is rolstoeltoegankelijk en gaat over verharde paden..

Deelnemers met een beperking worden van harte uitgenodigd om samen met hun begeleiders mee te doen aan de 5 kilometer tocht. Deze toch is ook geschikt voor kinderen en is voor hen extra aantrekkelijk gemaakt door de Klokhuisspeurtocht.

Liefhebbers van een gps-tocht worden op hun wenken bediend bij de 30 km, die slechts deels is bewegwijzerd.

Op de routes is een gevarieerd entertainment programma met muziek, performance, dans en valt er van alles te beleven.

Deelnemers aan Appelstap ondersteunen een goed doel.  Want Appelstap is meer dan een wandeling in het Drents-Friese Wold. Dit jaar worden twee goede doelen ondersteund door de opbrengst van uw bijdrage.

Dit jaar wandelt u voor het Diabetes Fonds en de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) .

Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes en aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit wordt gedaan via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Maar liefst 1 van de 14 inwoners heeft het.

Cystic Fibrosis is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte. Als je CF hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen, alvleesklier en voortplantingsorganen niet goed en wordt de functie van deze organen steeds slechter.

Ongeveer 1500 mensen in Nederland hebben CF en er worden zo’n 25 kinderen per jaar geboren met deze ziekte. Naar schatting is 1 op de 30 Nederlanders drager van een foutje in het CF-gen.

Schrijf u nu samen met een wandelmaatje in. De inschrijving is geopend en bij voorinschrijving voor 3 september ontvangt u gratis een uniek T-shirt.

Appelstap, 10 september 2022. Een sfeervolle en boeiende wandelbelevenis van 5, 10, 15 of 30 km door het Drents-Friese Wold. Deelname 5 km €10,00. Deelname 10, 15 en 30 km is € 15,00 pp. Kinderen tot 12 jaar gratis (onder begeleiding van een betalende volwassene).

Informatie en aanmelden: www.appelstap.nl 

Afbeelding
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 1 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 11 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00