Nieuwe detailhandelsvisie voor Weststellingwerf om het winkelen en verblijven in de gemeente interessant te houden.
Nieuwe detailhandelsvisie voor Weststellingwerf om het winkelen en verblijven in de gemeente interessant te houden. Foto: Pixabay

Nieuwe detailhandelsvisie voor Weststellingwerf

Politiek

WOLVEGA - Een nieuwe detailhandelsvisie voor Weststellingwerf is op 28 juni vastgesteld door de gemeenteraad. Gemeente Weststellingwerf vindt het belangrijk dat de detailhandel in Weststellingwerf toekomstbestendig is en blijft.

In de detailhandelsvisie staat waar ondernemers wel of niet vestigingen kunnen openen of uitbreiden. Ook staat in de visie hoe er moet worden omgegaan met nieuwe ontwikkelingen, zoals internethandel via webwinkels, branchevervaging, boerderij- en landwinkels en winkels bij benzinestations.

Opfrissen om het geheel aantrekkelijk te houden

Tot slot geeft de visie aan hoe de gemeente omgaat met Europees, landelijk en provinciaal beleid. “Met deze opfrissing van ons beleid zorgen we voor een aantrekkelijk winkelaanbod voor de inwoners en bezoekers van onze gemeente, nu en in de toekomst’’, vertelt wethouder Roelof Theun Hoen. 

“Ook is het belangrijk dat we op deze manier aan marktpartijen duidelijk maken waar in Weststellingwerf winkels welkom zijn.” Naast de detailhandelsvisie is er een centrumvisie voor Wolvega opgesteld. Hierin staat wat er moet gebeuren om het centrum compacter, aantrekkelijker en toekomstendig te maken. Dit gaat onder andere over de bereikbaarheid en de fysieke inrichting van het centrum. 

Voor Wolvega en Noordwolde

De detailhandelsvisie richt zich niet alleen op Wolvega, maar ook op Noordwolde. De nieuwe detailhandelsvisie gaat per direct in. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van de gemeente Weststellingwerf, weststellingwerf.nl/centrum-wolvega.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 9 uur geleden
Afbeelding
Blue Funkateers in MFA MeJander, Oldeberkoop Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Het Noordwoldiger Accordeon Orkest viert 30-jarig bestaan Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 17 uur geleden
Afbeelding
Sportcafe “De Duker" zet Biljartclub Zandhuizen in het nieuw Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
Paard&Plant organiseert themadag over paardenhagen Evenement 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55