Afbeelding

Wonderlijke figuren aan het werk!

Recreatie & Ontspanning

MAKKINGA - In het kader van de themamaand ‘Verhalen voor eens en altijd – sprookjes, volksverhalen en fantasy’ biedt Stichting Kunstwerf op drie verschillende locaties in de gemeente de workshop ‘Sprookjes verbeeld - Wonderlijke figuren aan het werk!’ (voor kinderen en volwassenen!) aan. De workshops worden begeleid door Anna Bouman, Marcel Prins en Martina Hladikova en vinden plaats op zaterdag 14 oktober van 13.30 – 16.30 uur.

De kunstenaars laten de deelnemers wonderlijke figuren maken, die naar verluid ons landschap hebben gevormd. Zoals de reuzen Ulbe en Brommert, die volgens een authentiek Stellingwerfs volksverhaal de kale duinen bij Appelscha hebben laten ontstaan.

De locaties zijn: Dorpskamer De Den in Appelscha door Martina Hladikova (landschap Fochtelooërveen, materialen takjes, papier en textiel); Dorpshuis Makkinga door Anna Bouman (landschap Diaconieveen, materialen boetseermateriaal, takken en henneptouw) en De Enter in Haulerwijk door Marcel Prins (landschap De Weperbult, materiaal gipsverband en hergebruikt materiaal).

Deelname kost € 5, kinderen tot 12 jaar betalen € 2,-. Toegangsbewijzen zijn enkel via de website www.kunstwerf.com verkrijgbaar. Na afloop wordt er op een nog nader te bepalen moment een expositie van de gemaakte werkstukken gehouden in de bibliotheek in Oosterwolde.

Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 9 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00