Het kan nog wel wat blubberig zijn, dus trek de laarzen aan!
Het kan nog wel wat blubberig zijn, dus trek de laarzen aan!

Verveel je niet tijdens de voorjaarsvakantie

Recreatie & Ontspanning

DE STELLINGWERVEN - Van 25 februari tot en met 5 maart 2023 viert Nederland voorjaarsvakantie. Voor de meeste kinderen is de vakantie een feest; even niet naar school en gewoon lekker ontspannen. Nu hopen op wat netjes weer en de voorjaarsvakantie kan niet meer stuk. Wil jij je niet vervelen? Met deze vier tips heb je de leukste voorjaarsvakantie. 

Steeds meer ouders hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Om hen te helpen noteren we in het overzicht hoeveel dergelijk uitjes ongeveer kosten. Eén euroteken staat voor activiteiten die gratis zijn of maximaal vijf euro kosten per deelnemer. Twee eurotekens zijn uitjes tussen de tien en twintig euro per persoon. Drie eurotekens zijn de duurste uitjes, hier betaal je meer dan twintig euro per persoon/kind.

Ontdek de natuur

Elk kind dat in Oost- of Weststellingwerf woont zal al eens gespeeld hebben in het Drents-Friese Wold. De speeltuin bij het buitencentrum in Terwisscha, het Kabouterpad en de Kale Duinen zijn mooi, maar ook bekend terrein voor veel mensen. Gelukkig is er nog veel meer natuur te ontdekken in de buurt. Neem bijvoorbeeld de Delleboersterheide. Een perfecte locatie voor het hele gezin. Kinderen kunnen er ronddwalen door de heide en op hun eigen tempo kennis maken met de natuur, terwijl ouders gemakkelijk een oogje in het zijl kunnen houden dankzij het open landschap. ()

Duik in het verleden

Een ander hoogtepunt in de buurt is het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Dit museum, uitermate geschikt voor de kids, laat het leven zien in de gevangenis in het verleden en nu. Het is deels overdekt (handig als het druilerig weer is) maar deels ook buiten. Bovendien is het leuk om rond te lopen in Veenhuizen, wat ook een gevangenisdorp was, en in de natuur in de omgeving (€€).

Monkey Town Wolvega

Is jouw kind dol op klimmen en klauteren en zit hij of zij bomvol energie? Dan is Monkey Town in Wolvega de perfecte plek om je kind lekker uit te laten razen. Naast klimmen is er nog veel meer te doen en er is oog voor de allerkleinste. Die hebben een aparte speelhoek waar zij lekker hun gang kunnen gaan. Wist je dat je een tripje naar Monkey Town ook perfect kan combineren met andere activiteiten, zoals lasergamen, bowlen, glowgolfen of trampoline springen (€ - €€).

Zwembad De Steense

Echte waterratten opgelet? Is het buiten slecht weer en wil je toch samen met je kind in actie komen, dan is het zwembad erg geschikt. In Wolvega vindt je zwembad De Steense, een overdekt zwemparadijs dat recentelijk ook nog eens gerenoveerd is. (€€)

Of je nou naar het bos gaat om vogels te spotten of naar een (indoor) speelparadijs, leg je smartphone als ouder (of verzorger/opa/oma) even weg. Fijne vakantie!

Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 23 minuten geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 18 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00