Afbeelding

Huize Weltevrede is particuliere zorgsetting gevestigd in de landelijke omgeving van Zandhuizen

Gezondheid

In onze mooie verbouwde boerderij kunnen 8 bewoners wonen. Op de begane grond zijn 5 studio’s met een eigen badkamer en toilet. Op de 1ste etage zijn 3 zit/slaapkamer. De bewoners maken hier gebruik van de gezamenlijke badkamer en toilet. Daarnaast beschikken de bewoners over een grote gezellige huiskamer en keuken. Alle maaltijden worden vers bereid in eigen keuken. De bewoners drinken met elkaar koffie en eten hun maaltijden met elkaar in de huiskamer. Daarnaast is er veel aandacht en tijd voor welzijn in de vorm van een gezellig praatje, een spelletje, samen koken, het bakken van bijvoorbeeld een appeltaart, muziek luisteren of een uitje naar keus.

De zorg is altijd in de nabijheid, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. De zorg wordt geleverd op basis van wonen en zorg gescheiden. De bewoner betaald huur voor zijn studio/kamer en daarnaast is er een indicatie nodig vanuit de Wet langdurige zorg. Deze indicatie wordt indien nodig met behulp van ons omgezet naar een PGB. 

Wanneer er ruimte is bieden wij ook de mogelijkheid voor tijdelijk verblijf bijvoorbeeld ter ontlasting van de mantelzorg of voor verder herstel na een ziekenhuisopname. Deze kosten worden dan vergoed uit de indicatie of vanuit de WMO. Indien beide niet mogelijk is of niet wenselijke dan bespreken we de mogelijkheid via particuliere gelden. 

Binnen Huize Weltevrede verblijven mensen met dementie of met een andere beperking of aandoening. In Huize Weltevrede vinden wij het ontzettend belangrijk dat de bewoner zich thuis voelt. Wij zeggen dan ook altijd: ‘het is uw huis en wij komen u ondersteunen’. Wij verplaatsen ons in de gedachtewereld van de bewoner en hun naasten. Wij hebben oog voor ieders wensen en laten iedereen zich welkom voelen. Tenslotte is ieder mens uniek! Door de kleinschaligheid is er ruimte voor ieder zijn individuele wensen en behoeften die aansluiten bij elke levensfase waarin de bewoner zich bevindt. We vinden het belangrijk dat elke bewoner zijn zelfstandigheid en zijn zelfredzaamheid zolang mogelijk blijft behouden.

Dit is mogelijk omdat er een vaste zorgteam aanwezig is. De bewoners zien elke dag vertrouwde gezichten. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en kunnen de medewerkers professionele en excellente zorg bieden. Onze persoonlijke zorg en de kwaliteit van zorg staan bij ons hoog in het vaandel. 

Het team werkt nauw samen met huisartsenpraktijk De Wissel in Noordwolde of met de eigen huisarts van de bewoner. Daarnaast komen op consultbasis een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, podoloog, pedicure en kapper of andere behandelaren.

Bent u in de buurt en u hebt interesse, u bent van harte welkom voor een kopje koffie.

www.huize-weltevrede.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 10 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 20 uur geleden
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00