Afbeelding

Zorghuis in Wolvega is nog steeds coronavrij, tot blijdschap van bestuurder Tietsjannie

Algemeen

WOLVEGA - De beide zorghuizen van Zorghuizen Noord Nederland, waaronder die in Lenna in Wolvega, zijn nog steeds helemaal coronavrij. Dat kun je geluk noemen, of een wonder, of je kan het wijden aan het duidelijk doch liefdevolle beleid van het zorghuis, maar fijn is het in ieder geval. Bestuurder Tietsjannie Hamstra is hier erg blij mee: “Ik ben zo trots op het personeel en de families van onze bewoners. We hebben het samen gedaan tot nu toe.”

Het zorghuis houdt de persconferenties van Mark Rutte goed in de gaten en past, sinds het begin van de corona crisis, hun beleid hierop aan. Dat betekent dat de bezoekers nu elke dag door één (dezelfde) persoon bezocht mogen worden. Veiligheid staat voorop, aldus Hamstra, maar ook het welzijn van de bewoners vinden ze heel belangrijk: “We proberen echt een balans te vinden. Natuurlijk willen we iedereen beschermen tegen het virus, maar we vinden het net zo belangrijk dat ze gelukkig zijn en goed in hun vel zitten. Dat hoort ook bij ons motto; zorg op maat.”

Het helpt dat het grootste gedeelte van het personeel inmiddels is ingeënt, of binnenkort de prik krijgen: “Onze medewerkers wilden bijna allemaal heel graag dat vaccin,” vertelt Hamstra. “Ze hebben er heel wat voor afgereist, van Leeuwarden, Zwolle en Lelystad tot Assen.” De bewoners zijn binnenkort aan de beurt voor het vaccin, als ze willen natuurlijk: “Er is altijd toestemming nodig. Als iemand nog wilsbekwaam genoeg is, kiezen ze zelf of ze wel of niet die handtekening willen zetten. Anders doen we het in overleg met de familie én toch ook de bewoner.” De vaccinatie gebeurt door de regionale organisatie van de huisartsenpost.

“Het vaccin beschermt niet voor 100%, dus we blijven op onze hoede en houden alles goed in de gaten. We duimen in ieder geval heel erg dat het virus ons bespaard blijft.”

Hamstra verwacht wel dat zowel bewoners als verzorgers zich, ondanks de prik, nog even aan de maatregelen moeten houden: “Het vaccin beschermt niet voor 100%, dus we blijven op onze hoede en houden alles goed in de gaten. We duimen in ieder geval heel erg dat het virus ons bespaard blijft.”

www.zorghuizennoordnederland.nl

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00