Afbeelding

Poëzijwedstriid Dichter fan Fryslân!

Educatie

FRIESLAND - Om Friese poëzie naar middelbare scholen te brengen, organiseert Dichter van Fryslân Sigrid Kingma een poëziewedstrijd. De vijf beste gedichten die aan de opdracht voldoen, worden als poster professioneel vormgegeven en verspreid op alle middelbare scholen in Fryslân. Voor elk winnend gedicht is €200,- beschikbaar gesteld.

De opdracht: schrijft een gedicht op een thema binnen een exact vak of zaakvak. Dat mag wiskunde zijn, natuurkunde, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, scheikunde of economie. Het gedicht moet daarbij als ezelsbruggetje dienen of de lezer op een andere wijze naar de laten kijken.

Tip: voor inspiratie is de Nederlandstalige dichtbundel ‘Wis- en natuurlyriek’ van Drs. P. en Marjolein Kool een aanrader!

Stuur je gedicht(en) in het Fries of een Friese streektaal voor 1 juli naar info@dichterfanfryslan.nl. Meerdere gedichten inzenden mag ook. Een jury zal de gedichten beoordelen en vijf winnaars aanwijzen. De poëzieposters zullen in het school jaar ’23 – ’24 worden aangeboden aan alle middelbare scholen in Fryslân.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 11 uur geleden
Afbeelding
Blue Funkateers in MFA MeJander, Oldeberkoop Evenement 14 uur geleden
Afbeelding
Het Noordwoldiger Accordeon Orkest viert 30-jarig bestaan Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Sportcafe “De Duker" zet Biljartclub Zandhuizen in het nieuw Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
Paard&Plant organiseert themadag over paardenhagen Evenement 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55