Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Valentijnsdag

Column

Volgens traditie vier ik samen met mijn vrouw op 14 februari Valentijnsdag. Een dag waar geliefden elkaar wat extra aandacht geven en naar elkaar uitspreken dat ze van elkaar houden. Voor de één kan het een dag zijn om naar uit te zien en voor de andere is het commerciële bullshit. Voor mij en mijn vrouw is het elk jaar een mooi moment om onze liefde voor elkaar te bevestigen. Dit kan natuurlijk op elk moment van het jaar, maar deze ene dag staan we er even extra bij stil.

Als je een beetje in de geschiedenis duikt van Valentijnsdag dan kom je tot de ontdekking dat deze dag een behoorlijk lange geschiedenis heeft. In het jaar 496 riep de toenmalige Rooms Katholieke paus Gelasius, 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Er zijn zelfs beweringen dat de dag afstamt van een Romeinse feestdag. Zoals het nu gevierd wordt is al  vanaf de 14e eeuw. Het blijkt dus dat Valentijnsdag niet zomaar een door de commercie ingestelde dag is.

Ikzelf trek deze dag graag wat breder. De liefde voor je partner is natuurlijk belangrijk maar er kunnen natuurlijk veel meer mensen zijn waar je op een andere manier van houdt. Waarom deze mooie dag niet vieren met een zeer goede vriend of met een familielid waar je net wat meer mee hebt dan gemiddeld. Laat het een dag zijn dat we de ellende die er op deze wereld heerst even vergeten en onze aandacht volledig richten op een geliefde naaste. Een bloemetje of een heerlijk diner doen het natuurlijk altijd goed maar gewoon even wat extra aandacht voor die ene speciale persoon, dat is mooi! 

Geen Valentijn? Ga dan op zoek naar de liefde of die echte vriend en ontdek het fijne van deze bijzondere dag.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 11 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 14 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00