Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen. Foto: eigen beeld.

Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum

Algemeen

SURHUISTERVEEN - Van 20 tot en met 27 april viert Poelman Bestratingen haar 25-jarig jubileum en wie jarig is trakteert natuurlijk! De hele week heeft het bedrijf aantrekkelijke acties en organiseren zij voor jong en oud gezellige activiteiten. Samen met Lutske Poelman blikken we terug op de afgelopen 25 jaar: “We zijn er trots op dat we altijd zijn gebleven wie we zijn.”

In april, nu precies 25 jaar geleden, zetten Ritske en Lutske Poelman het bord ‘Poelman Bestratingen’ in hun voortuin. Ritske werkt al een tijdje in de bestrating en heeft al langer het idee om voor zichzelf te beginnen. Een spannende stap, dus beginnen ze klein, vanuit hun eigen tuin: “We werkten toen nog beide voor een baas en wilden eerst kijken hoe het ging lopen. Vrijwel direct wisten mensen ons echter te vinden en al snel kon Ritske volledig voor zichzelf aan de slag.” Het duurde ook niet lang voor het bedrijf kon uitbreiden: “We gingen een huurcontract aan voor drie jaar, want we wilden eerst maar even zien of het ons zou lukken. Natuurlijk geloofden we in onze eigen kracht en in ons bedrijf, maar dat het zo goed zou gaan, dat hadden we niet verwacht.”


Inmiddels vind je Poelman Bestrating al een hele tijd aan Molenweg 10 in Surhuisterveen. Hier hebben ze genoeg plek voor hun ruime assortiment aan bestrating en tuinmateriaal. Echt trots zijn ze op hun showtuin: “Hierdoor kunnen mensen precies zien hoe bepaalde bestrating eruit ziet. Ze geven vaak aan hoe fijn het is om alle bestrating te zien liggen, dat het voor inspiratie zorgt en dat de showtuin hen helpt om een goede keuze te maken die bij hun wensen past. Dat is natuurlijk heel mooi om te horen.” 

‘Een persoonlijke benadering vinden we heel belangrijk’

Een 25-jarig jubileum is lang niet voor alle bedrijven weggelegd. Wat is het geheim van Poelman Bestratingen? “Mensen waarderen het dat we altijd hetzelfde zijn gebleven,” denkt Lutske hardop na. “We vinden een persoonlijke benadering heel belangrijk en willen onze klanten echt helpen. Dat doen we door goed advies te geven, soms komen we zelfs even langs om met de klant samen naar de tuin te kijken.” Wat helpt is dat Poelman Bestratingen echt een familiebedrijf is. Ooit opgericht door Ritske en Lutske en nu zit ook hun dochter Binnie in het bedrijf. 

Samen vieren

Als je je hardmaakt voor een persoonlijke benadering, dan vier je je jubileum natuurlijk ook graag samen met je klanten. Van 20 tot en met 27 april staat alles bij Poelman Bestratingen in het teken van het jubileum, vertelt Lutske: “Zaterdag 20 april beginnen we met koffie en gebak voor alle klanten die daar zin in hebben. Zij ontvangen dan natuurlijk ook een presentje van ons.” 

De hele week zijn er ook aantrekkelijke acties. Op maandag en dinsdag krijg je bijvoorbeeld gratis lijm bij elke 25 stuks muurelementen, op donderdag en vrijdag een gratis antiworteldoek bij een big bag grind of split en donderdag en vrijdag krijg je 25% korting op alle bloembakken en potten. Op vrijdag sluiten ze de feestweek feestelijk af, met onder andere een springkussen voor de kinderen. U bent van harte welkom om het jubileum mee te vieren!

Familiebedrijf trots op wat ze hebben bereikt

Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 16 uur geleden
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00