De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.

Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron

Verhalen uit de buurt

DRACHTEN - Agora Club Súd East Fryslân houdt van 4 t/m 25 april een actie voor het Odensehuis Dirk Baron in Drachten. Via een online veiling, waarvoor veel speciale items beschikbaar zijn gesteld, hoopt de serviceclub zoveel mogelijk geld in te zamelen. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel.

Het Odensehuis Dirk Baron is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met dementie. Agora Club 14 Súd East Fryslân-lid Jettie Veltman is al enige tijd als vrijwilliger betrokken bij deze stichting. Vorig jaar droeg zij het Odensehuis bij AC14 aan als nieuw serviceproject. De overige leden waren direct enthousiast. „Het is een doel dichtbij huis en als serviceclub kunnen we echt een verschil gaan maken”, vertelt Anita Boel, voorzitter van AC14.

In december kregen gasten en vrijwilligers van het Odensehuis door AC14 al een heerlijke kerstlunch aangeboden. De volgende actie is zoveel mogelijk geld inzamelen voor een beleeftafel voor het Odensehuis. Een dergelijke tafel stimuleert mensen met dementie door middel van muziek, spellen, geheugentraining en herinneringen van vroeger.

Veilingitems

Kosten voor een beleeftafel zijn zo’n 4000 euro. „Een behoorlijk bedrag, maar we hopen met deze eerste veiling een mooi begin te maken”, zegt de AC14-voorzitter. Aan de ingebrachte veilingitems zal het in ieder geval niet liggen. Via de Facebookpagina @ACSudeastfryslan worden in de periode van 4 t/m 25 april diverse bijzondere items ter veiling aangeboden.

Het aanbod is breed. Van een midweek of weekend in een luxe havenvilla op Waterpark De Alde Feanen en diverse kunstwerken tot een Goudse Fries Blond-kaas van 12 kilo en een door trainer Henk de Jong beschikbaar gesteld Cambuurshirt met daarop alle handtekeningen van de spelers.

Creatief

Dat de dames van AC14 creatief zijn, blijkt ook uit de workshops die worden aangeboden. Zo kan er geboden worden op een workshop bloemboeket samenstellen door AC14-lid Pietsje Veenstra uit Oosterwolde en een beeldhouwworkshop door Lies Siegersma uit Donkerbroek. Anky van Burgsteden uit Oosterwolde stelt voor de veiling originele en gepersonaliseerde klompjes ter beschikking en Annelore Heitkamp uit Makkinga heeft een door haar met wit krijt getekend katje ingebracht. In totaal kan er op 19 verschillende items worden geboden. „Breng dus allemaal een bezoek aan onze Facebookpagina en breng ook een bod uit”, roept de voorzitter op. „Niet alleen haal je zo een uniek item in huis, je steunt ook nog eens een fantastisch goed doel.”

Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 29 minuten geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 2 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 4 uur geleden
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 21 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement gisteren
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00