Afbeelding

Nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland

Algemeen

Dit is Amstel, een reu en geboren in 2019. Hij woonde tot voor kort samen met zijn baas, die twee waren de dikste maatjes. Helaas sloeg het noodlot toe en is Amstel zijn baasje overleden. Bij een Rottweiler denkt men al snel aan een waak-of erfhond, maar niets is minder waar, Amstel was gewoon een gezellige huishond die graag bij zijn baas in de buurt was. Hij kan goed even alleen thuisblijven, is niet gewend aan kinderen in huis (om deze reden plaatsen we hem alleen bij kinderen boven de 12). 


Het is een vriendelijke reu die als je hem ontmoet je ook rustig begroet. Met andere honden gaat hij over het algemeen genomen goed om, ziet hij ze al aankomen is hij wel erg alert, maar je ziet al snel dat hij ook graag wil spelen. Ziet hij ergens een kat wil hij deze wel even najagen, maar blijft de kat stil zitten zal hij niets doen. Voor een autorit is Amstel altijd te porren, doe je de klep open wacht hij keurig tot je zegt dat hij erin mag en ben je aangekomen op je bestemming zal hij nooit uit zichzelf zomaar uit de auto springen. Met wandelen trekt hij de eerste 10 minuten wel aan de riem, maar hierna loopt hij rustig met je mee, zo af en toe loslopen vind hij ook erg fijn. 


Amstel is opgegroeid met weinig commando’s en een zachte hand, hij weet wat zit en hier betekent, maar dan houd het wel op. We hebben wel gemerkt dat hij snel kan leren want tijdens onze wandeling wist hij al snel wat wacht en blijf was. Hij speelt graag met een oude doek, ballen of een stuk touw en kan zich daar prima mee vermaken. 

Voor Amstel zijn we dus op zoek naar een nieuw baasje die begrijpt dat hij mogelijk even wat tijd nodig heeft om te wennen, en het liefste in een wat rustig huishouden. Denkt u diegene te zijn om Amstel weer een nieuw warm thuis te bieden, dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Afbeelding
Één instrument voor draagkracht en draaglast in Fryslân Wonen 6 uur geleden
Afbeelding
Fryslân pakt regie op energiesysteem van de toekomst Duurzaamheid 9 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de belangrijkste punten in het nieuwe coalitieakkoord voor Friesland Politiek 10 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 12 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 15 mei, 18:00
Afbeelding
Droogte en stikstof bedreigen natuur Bakkeveense Duinen en Wijnjeterper Schar Natuur 15 mei, 15:00
Afbeelding
Meld je aan voor een opleiding bij IW Noord, Oost & Flevoland Zakelijk nieuws 15 mei, 12:00