Bernadette Keijzer helpt stellen hun relatie te verbeteren.
Bernadette Keijzer helpt stellen hun relatie te verbeteren. Foto: Jolanda-Siemonsma

Relatietherapie en mediation bij Fideliz in Heerenveen

Algemeen

HEERENVEEN - In Nederland scheiden jaarlijks zo’n 30.000 tot 35.000 stellen per jaar. Rond maart, na de feestdagen, maar ook in augustus en september zien we een piek in het aantal scheidingen. Waarom scheiden er zoveel mensen na hun vakantie? 

Bernadette Keijzer van Fideliz Mediation & Relatietherapie in Heerenveen is relatietherapeut en mediator. Volgens haar is die piek na de zomer logisch: “Relatieproblemen stapelen op. Vaak lopen stellen jarenlang tegen dezelfde problemen aan, maar gaan ze dit uit de weg. Tijdens de vakantie kunnen ze er niet meer aan ontsnappen en dan moet er wel een beslissing genomen: “Gaan we samen in therapie of gaan we uit elkaar?” Gemiddeld lopen stellen al zeven jaar rond met relatieproblemen voordat ze bij Bernadette aankloppen voor relatietherapie. De meest voorkomende problemen waar Bernadette stellen bij helpt, zijn onder andere problemen met communiceren, een gebrek aan vertrouwen (bijvoorbeeld na vreemdgaan of een affaire), geldzaken, te weinig tijd voor elkaar of ontevredenheid over hun seksleven. De relatietherapeut en mediator uit Heerenveen ziet dat de vakantie vaak een omslagpunt is voor veel stellen: “Ze realiseren zich dat er echt wat moet gebeuren, omdat ze tijdens de vakantie niet meer om hun problemen heen kunnen. Dan kloppen ze bij mij aan, voor relatietherapie als ze hun relatie nog willen verbeteren of voor mediation als ze willen scheiden.”

“Als er problemen binnen een relatie zijn, dan stapelen de kleinste dingetjes zich op. Je doet niets meer goed in elkaars ogen,” beschrijft Bernadette. “Er ontstaat een vicieuze cirkel en je bestrijdt elkaar in plaats van het patroon. Tijdens relatietherapie onderzoek je met elkaar wat dat patroon is en hoe het is ontstaan. Als je blijft doen wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Dan verandert er dus niets! Door een patroon inzichtelijk te maken, het te herkennen en te erkennen bij jezelf en bij je partner, kan er begrip ontstaan. Want als je weet waarom jij of je partner doet wat je doet, dan kan het patroon doorbroken worden. Het begint bij bewustwording.”

Relatietherapie begint bij Bernadette altijd eerst met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bernadette: “Ik vind het belangrijk dat stellen een klik met mij voelen, omdat ze toch heel hun hebben en houden met mij gaan delen.” Als er een klik is, starten de sessies. Hoeveel sessies nodig zijn, is afhankelijk van het stel en de problematiek. Relatietherapie is namelijk hard werken: “ Ik verwacht van stellen de volle commitment. Ze krijgen tijdens de therapie tips, tricks en tools om hun relatie te verbeteren, maar ze moeten die zelf in de praktijk brengen.”

Naast relatietherapie kunnen (ex-)stellen ook bij Fideliz Mediation & Relatietherapie terecht voor mediation als ze willen scheiden. “Mediation kan op meerdere vlakken. We kunnen alleen naar de zakelijke kant kijken, maar het is ook fijn om op emotioneel niveau over de scheiding te praten. Bij één partner speelt vaak de ‘waarom-vraag’. Het is belangrijk voor de verwerking om deze ‘waarom-vraag’ te beantwoorden. Zo kan het stuk partners worden afgesloten en kunnen ex-partners in goede harmonie mede-ouders van elkaar worden.” Dit laatste is voor Bernadette dat de reden dat zij vooral stellen met kinderen van alle leeftijden helpt.

Willen jullie je relatie verbeteren of hernieuwen? Of willen jullie op een goede manier uit elkaar gaan? Neem dan contact op met
Bernadette van Fideliz Mediation & Relatietherapie. Ga naar www.fideliz.nl voor relatietherapie, www.fidelizmediation.nl voor mediation of bel met 0513 72 44 05 of 06 838 493 49. Nu vind je haar praktijk nog aan de Haskeruitgang in Heerenveen, maar eind september verhuist ze naar een ruimer plekje aan Turfschip 17.

Beeld ter illustratie
Omwonenden Noordwolde-Zuid Spannen Rechtszaak aan Tegen Lelieteler Agrarisch nieuws 42 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 15 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00