Afbeelding

Zet je in voor mensen die leven met en na kanker

Algemeen

HEERENVEEN - Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met kanker te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 800.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en).

Centra voor leven met en na kanker

Op 81 locaties in Nederland zijn er centra voor leven met en na kanker, zoals ook ons centrum De Skulp in Heerenveen. Wij bieden ondersteuning als lotgenotencontact, een luisterend oor en ontspannende en creatieve activiteiten. Een afspraak maken is niet nodig, mensen kunnen zonder verwijzing binnenlopen. Belangrijk werk, want uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker, aanzienlijk verhoogd wordt door de bezoeken aan het centrum.

Juist ook in tijden van corona blijken de centra van grote waarde. Corona maakt je wereld kleiner en dat komt bij mensen geraakt door kanker dubbel zo hard aan. Want waar kun je terecht nu je je vrienden en familie veel minder ziet? En waar vind je afleiding als je net gehoord hebt dat je ziekenhuisopname voor de tweede keer is uitgesteld? Helaas hebben de centra het op dit moment financieel zwaar. De pandemie trok een streep door veel evenementen, waardoor actievoerders niet in actie konden komen om geld op te halen. Dat het centrum moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Vrijwilligers gezocht

Daarom is centrum De Skulp hard op zoek naar vrijwilligers die fondsen willen gaan werven voor het centrum voor leven met en na kanker. Onze partner KWF helpt ons hierbij. We zoeken mensen die pro-actief zijn, netwerk skills hebben eventueel fondsenwervende ervaring. Lijkt het je wat, of heb je nog vragen? Neem contact op met Jos Danes via 06-22405093 of Penningmeester@deskulp.nl

Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 47 minuten geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 14 uur geleden
Screenshot van de sociale kaart van Ooststellingwerf.
Sociale kaart voor Ooststellingwerf Samenleving 17 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 20 uur geleden
Afbeelding
OldStars badminton van start in Appelscha Sport 23 feb, 15:00
Afbeelding
'Kunstvoorstelling' over schilder Pieter Bruegel Cultuur 23 feb, 09:00
Afbeelding
Erfgoedvrijwilligers Fryslân in kaart gebracht Samenleving 22 feb, 18:00
Afbeelding
Milieu Centraal gaat vrouwen uit Friesland helpen om bewust minder kleding te kopen Duurzaamheid 22 feb, 12:00