Wim Sterk voor zijn slijterij in Leeuwarden
Wim Sterk voor zijn slijterij in Leeuwarden Foto: Rondom Vandaag

RondOm’s Vriendenboekje: Wim Sterk

Persoonlijke verhalen

Wim Sterk uit Dronrijp is sinds drie maanden zelfstandig ondernemer. Hij heeft een slijterij waar hij natuurwijn, biologische ciders en wilde bieren verkoopt. Dit houdt in dat er geen extra producten aan toe worden gevoegd, dus geen extra suikers, gisten en zuren. Ook komen pesticides niet voor in de dranken die Wim verkoopt. Zijn winkel “Sterk Natuurlijk” is te vinden in Leeuwarden op de d´Hondecoeterstaat 47. Online is hij te vinden op https://www.sterknatuurlijk.nl/ op insta: op sterk_wijnen en op facebook: Sterk Natuurlijk. 

Wim woont in Dronrijp en komt oorspronkelijk uit Leiden. Hij heeft een vriendin en twee kinderen van twee en vier jaar oud. De liefde voor eten, drinken en koken komt mede vanwege zijn achtergrond in de horeca, waar hij zowel als sommelier als inspringende kok heeft gewerkt.

Wat ben je aan het doen? 

Ik probeer met man en macht mensen in mijn winkel te krijgen. Het is hard werken, zeker nu alles duurder wordt, want ambachtswerk zoals ik verkoop is voor de meeste mensen geen prioriteit.

Wat wilde je worden als kind? 

Dat weet ik nog steeds niet. Ik heb mavo gedaan, daarna havo, toen vwo. Daarna heb ik een jaartje gewerkt in de horeca, omdat ik het nog steeds niet wist. Uiteindelijk ben ik gaan studeren aan de Hanzehogeschool waar ik drie studies heb gedaan die ik niet heb afgerond. Ik heb zelfs ooit nog gekeken naar rijschool instructeur, maar dat was niet echt voor mij. Teveel regeltjes.

ME-Time:

Bezig zijn. Klussen of iets in de tuin doen. Het liefst stap ik in de auto, vliegtuig of trein en ga ik naar Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland of Schotland waar ik dan lekker ga lopen hiken of skiën. Soms, als ik iets `nutteloos` doe, voel ik mij schuldig. Ik had in die tijd ook een boek kunnen lezen of Frans kunnen leren.

Blij met:

Ik ben vooral blij dat ik de keuze heb gemaakt om voor mezelf te beginnen. Of het lukt is een tweede, maar ik kan in ieder geval zeggen dat ik het heb geprobeerd.

Geheim genoegen: 

VI Vandaag. Het is er elke werkdag voor, dus dat is lekker makkelijk. Ik kijk het meestal voor het werk. Ik ben het ook lang niet altijd eens met wat er wordt gezegd, maar ik kan het rauwe en het eerlijke wel waarderen.

Lievelingsmuziek:

Ik luister naar van alles. Bach, Mac Miller, Kendrick Lamar, een aantal jazzartiesten en Oasis. Soms heb ik zin in de ene artiest, een andere dag weer een andere. Het is net zoals met wijn. In welke sfeer je zit bepaalt wat je wilt luisteren of drinken.

Laatste avondmaal:

Ik vind alles lekker. Ik heb in een luxe Deens restaurant gegeten wat heerlijk was, maar als ik een paar biertjes op heb kan ik ook genieten van de kippenvleugels van de FEBO.

Wat staat er nog op je bucketlist: 

Ik wil nog een wijnbar/bistro beginnen.

Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit:

Een berg op fietsen, een skilift pakken, van de berg af skiën en off piste gaan, een rustig plekje opzoeken met mooi uitzicht, lekker drankje erbij en gewoon genieten.

Van wie heb je het meeste geleerd? 

De praktische dingen zoals klussen of dingen in de tuin heb ik van mijn moeder geleerd. De liefde voor wijnen en eten heb ik meer van mijn vader.

Hoe zie je jezelf over vijf jaar:

Over vijf jaar heb ik nog steeds deze winkel en begin ik met mijn bistrootje. Dan ligt er een goede basis en kan ik mijn kinderen naar school sturen zonder gezeur.

Levensmotto:

Zit niet stil en steek tijd in jezelf.

Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 11 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Open Tuin- en imkerijdag bij De Kleine Salamander Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00
Afbeelding
Meer ruimte op markt recreatiewoningen Recreatie & Ontspanning 29 jun, 12:00
Afbeelding
Het is vandaag ModderDag! Algemeen 29 jun, 10:00
Afbeelding
Uitstoot broeikasgassen daalt in Friesland harder dan in Nederland Algemeen 29 jun, 06:00