Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Pexels

Woonwagenlocatie Sneek wordt uitgebreid met 14 nieuwe standplaatsen

Wonen

SNEEK - Wonen waar je wilt en hoe je wilt. Gemeente Súdwest-Fryslân zet zich in om woningen te bouwen voor iedereen. In Sneek werkt de gemeente aan een uitbreiding van de woonwagenlocatie aan de Johan Willem Frisostraat met 14 nieuwe standplaatsenAls de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vaststelt, kunnen de nieuwe woonwagens er volgend jaar staan. 

Gemeenten hebben vanuit het Rijk een belangrijke taak te vervullen: het toevoegen van nieuwe woningen aan de woningmarkt. Súdwest-Fryslân heeft hoge ambities gesteld en zet zich ook in voor doelgroepen die niet onder de reguliere woningmarkt vallen. “We vinden het heel belangrijk dat onze inwoners kunnen wonen waar hun hart ligt. En dit geldt ook voor woonwagenbewoners, waarvoor het belangrijk is om samen met familie te leven. In Sneek is veel vraag naar nieuwe woonwagenstandplaatsen en woonwagenbewoners moeten nu vaak ongewild in een reguliere woning wonen”, licht wethouder Michel Rietman toe.

De gemeente is in Sneek al lange tijd in gesprek met de bewoners en bezig met plannen voor de uitbreiding. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan de gemeente verder om de nieuwe standplaatsen daadwerkelijk te realiseren.

Vervolg 

Als de gemeenteraad akkoord gaat en het definitieve bestemmingsplan vaststelt, kan de gemeente de voorbereidingen voor de bouw treffen. Voor de zomer worden eerst de oude panden op de aangewezen locatie gesloopt. Vervolgens wordt de grond voorbereid en bouwrijp gemaakt. Vanaf begin volgend jaar kunnen de woonwagens worden geplaatst. Er is ruimte voor 10 sociale huurplekken en 4 koopplekken aan het water. De bestaande woning op de nieuwe locatie blijft staan en wordt verkocht binnen de doelgroep van woonwagenbewoners.

Vanaf 27 maart 2024 tot en met 8 mei 2024 kunnen belangstellenden het aangepaste toewijzingsbeleid inzien. Doel van het beleid is om bij toewijzing van koopstandplaatsen voor woonwagens de kinderen en andere familieleden van (oud)bewoners van de woonwagenlocaties in Sneek voorrang te geven om zo de leefcultuur van de bewoners te beschermen.   

Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 1 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Koninklijke Onderscheidingen in Súdwest-Fryslân Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Vereniging Ondernemend Sneek en Súdwest-Fryslân verwelkomen bezoekers met open armen Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:16
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Het complete gids voor het onderhouden van je hottub of jacuzzi Algemeen 24 apr, 09:03
Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 23 apr, 09:01
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Recreatie & Ontspanning 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27