Afbeelding
Foto: Lieuwe Bosch

Eerste plaats kampioenspoule inzet bij Friso Sneek vs Regioteam Djopzz Zwolle

Sport

SNEEK - Het duel van de dames van Friso Sneek tegen Regioteam Djopzz Zwolle komende zaterdag krijgt op de laatste speeldag in de kampioenspoule toch nog een verrassend en interessant staartje. De insiders hadden inmiddels de Sneker dames als nummer twee gepositioneerd, maar door het onverwachte verlies van Apollo 8 kan de formatie van Erik Reitsma alsnog de bovenste klassering voor zich opeisen.

Punt noodzakelijk

Om als koploper te eindigen in de poule is minimaal een punt noodzakelijk tegen de Overijsselse opponent. De Zwollenaren zijn als vierde geëindigd en kunnen zich opmaken voor twee wedstrijden tegen Dynamo Apeldoorn. De brigade van Pascal Veneman had afgelopen Paasmaandag een prijs kunnen binnenhalen, maar het team van ex VC Sneekspeler Marianne het Lam beet tegen Apollo 8 met 1-3 in het stof in de nationale bekerfinale.

Onverwachte meevaller

Voor de technische staf zaak om de scherven weer aan elkaar te lijmen en de ploeg weer okselfris aan de start te krijgen in de Sneker Sporthal. Voor Friso Sneek een onverwachte meevaller want in dit laatste pouleduel hangt er nog een lekkere worst voor de neus van de Sneker dames: winst van minimaal twee sets betekent in de loop van de komende partijen thuisvoordeel.

www.vcsneek.nl

De wedstrijd tegen Regioteam Djopzz Zwolle begint om 20.00 uur in het Sneker volleybalbolwerk. Kenners verwachten een attractief duel met veel toeschouwers. VC Sneek adviseert daarom ook alvast een ticket te bestellen via www.vcsneek.nl.

Bron: VC Sneek

Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 2 uur geleden
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13