Wat een knapperd hè?
Wat een knapperd hè?

Lieve Casper zoekt een nieuwe mand

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Maak kennis met de prachtige verschijning Casper.  

Deze mooie, maar vooral zeer lieve hond heet Casper, een gecastreerde reu en geboren in 2021. Casper is een kruising Berghond van de Maremmen. Hij is niet zo groot en fors (schofthoogte 64 en gewicht 37 kilo) maar wat een prachtige verschijning. Wegens veranderde familie-omstandigheden wordt er een ander plekje voor hem gezocht. 

Casper is een echte huishond en gewend om buitenaf te wonen. Is de baas buiten bezig, dan scharrelt Casper gezellig om hem heen. Hij kan prima even alleen thuis zijn, maar gaat ook graag mee in de auto. Als er bezoek komt - zowel buiten als binnen - dan blaft hij even, is vervolgens heel eventjes afwachtend, om daarna bijna in je te kruipen om aandacht te vragen. Aaien en knuffelen: daar geniet hij echt van. 

Hij kan goed met andere honden opschieten, is speels en alleen als de ander heel erg dominant is zou hij hierop kunnen reageren. Katten en Casper zijn eigenlijk niet zo een goede combi, want hoewel hij ze zeker niet zal pakken, beschouwt hij ze toch als speelgoed en jaagt ze steevast de boom in. Loopt er een kip op het erf, zal die er niet zolang lopen want helaas kunnen die niet tegen Casper op. 

Wandelen vindt hij leuk en na gewenning zou hij ook los kunnen lopen. Hij is niet dagelijks gewend aan kinderen, dus om die reden plaatsen we hem alleen bij kinderen boven de 12 (hoewel hij goed omgaat met jongere kinderen die heel soms op bezoek komen). Tja, wat kunnen we nog meer vertellen van hem: hij is rustig in huis, ligt graag dicht bij je, houdt van knuffelen, is aanhankelijk, kortom een zachtaardige trouwe hond die makkelijk in de omgang is. 

Wat zoeken wij voor Casper? Een liefdevolle plek, bij voorkeur wat buitenaf en baasjes die houden van een aanhankelijke hond. 

Ziet u uzelf al optrekken met deze lieverd, dan kunt u contact opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Casper op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Afraw Nation behaalt tweede plaats bij NK van UDO en kwalificeert zich voor EK in Duitsland Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Deze zomervakantie niet al te ver van huis? Dit zijn 4 top vakanties dicht in de buurt! Algemeen 22 apr, 15:20
Afbeelding
Arena Friso Sneek explodeert na golden set in waanzinnig duel Sport 22 apr, 10:27
Afbeelding
VC Sneek massaal in actie voor maand van de voedselbank Sport 22 apr, 09:00
Afbeelding
Friso Sneek zet forse stap richting finale play offs Sport 19 apr, 14:00
Afbeelding
Het kiezen van de juiste auto- of motorverzekering Algemeen 19 apr, 11:14
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00