Afbeelding

Wie heeft er een mandje voor lieve Joppe?

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor de karaktervolle Joppe. 

Voor Joppe (een gecastreerde reu, kruising herder en geboren in maart 2022) zoeken wij een plekje waar men tijd en aandacht voor hem heeft. Na het overlijden van hun vorige hond, heeft de huidige eigenaar Joppe aangeschaft als pup met het idee om er weer een fijn maatje aan te krijgen die hem vergezeld tijdens alle werkzaamheden die een boer maar heeft en dat hij dan ‘s avonds lekker moe en voldaan binnen in de hal mag liggen. Gaandeweg kwamen ze erachter dat Joppe mogelijk toch niet het karakter heeft wat bij hun woonsituatie past en door de drukke werkzaamheden blijkt het ook niet mogelijk om hem verder te geven wat hij nodig heeft. Het is een vriendelijke en zachtaardige hond, maar nu wel zoekende naar een stukje leiding, wat hij overigens prima accepteert en er zelfs van lijkt te genieten. 

Hij kan alleen thuis zijn, is niet gewend aan dagelijks kinderen om hem heen, maar is wel enthousiast en speels naar ze toe. Ziet Joppe andere honden, dan moet hij er naartoe, want het liefste wat hij doet is spelen met soortgenoten. Een ritje in de auto is geen probleem, Joppe gaat rustig met je mee. Hij kan keurig naast je lopen tijdens de wandeling, heeft voorheen ook wel losgelopen, maar dat wordt nu niet meer gedaan want dat haasje in het veld of die honden die hij ziet of hoort daar wil Joppe toch echt naartoe.


Doordat er te weinig leiding wordt gegeven aan Joppe, gaat hij soms zelf dus maar vertier zoeken (puberaal gedrag) en is dan wel eens vervelend naar het vee; springen, hapt (heeft nooit gebeten), gaat de kat speels opjagen of loopt weg als hij een andere hond ziet. Om die reden mag hij nu niet meer vrij op het erf lopen, maar vertoeft voornamelijk in de tuin. Waaks is hij overigens op een gekke manier, want iedereen mag binnenkomen, maar pas als je wilt vertrekken is hij springerig en wat druk, om maar te voorkomen dat je door dat hekje vertrekt. Draai je je vervolgens om en roept ‘Joppe, zit’, is het vaak zo over en kun je rustig vertrekken. 


Joppe is graag bij de mensen, is aanhankelijk en een snelle leerling. Wij zoeken voor hem een plekje als huishond bij mensen die het fijn vinden om samen met hem op een liefdevolle manier bezig te zijn en waar hij misschien ‘s avonds lekker aan uw voeten mag liggen om samen tv te kijken.

Heeft u interesse in Joppe, dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com. Ga naar www.sosdier.nl voor meer informatie.

Let op: de herplaatsing van Joppe wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Joppe op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

De huidige locatie van het museum.
Verhuizing van het Modelspoor Museum gaat niet door Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 6 mei, 09:38
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15