Afbeelding

Doerak en Lady zoeken allebei een nieuw mandje

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor twee honden, die allebei een nieuw huis nodig hebben (niet samen). Maak kennis met Friese Stabij x Heidewachtel Doerak en kruising (labrador?) Lady.

Doerak

Voor Doerak - kruising Friese stabij x Heidewachtel, gecastreerde reu en geboren in februari 2016 - wordt door gezondheidsproblemen en hierdoor te weinig tijd een ander plekje gezocht. Hij heeft de laatste jaren door omstandigheden veel moeten missen, maar daar hopen we snel verandering in te brengen. Hij kan alleen thuis zijn (al was hij dit wel gewend samen met andere hond), hij is niet gewend om samen te wonen met kinderen, kan erg lomp zijn en worden de kinderen te druk trekt hij zich dan ook terug. 

Doerak wordt dan ook alleen maar geplaatst bij kinderen boven de 12. Als er bezoek komt is hij erg enthousiast. Met andere honden gaat hij wisselend om, kan soms best fel reageren maar is wel te sturen. Hij is gewend om met een kat samen te wonen. Er wordt nu nauwelijks nog gewandeld met hem, dus als je nu op pad gaat is hij alleen maar erg blij en vindt de buitenwereld dan ook prachtig. Hij is niet gewend om los te lopen. Hij vindt een autoritje prima, al is hij dit niet vaak gewend. 

We verwachten bij Doerak dat hij in begin zeker vol energie zal zitten en langzamerhand weer aan het goede ritme van het leven zal moeten wennen. Een stukje opvoeding zal daar ook zeker aan te pas komen (al moeten we zeggen dat hij in huis best goed luistert). Kunt u en wilt u hier wat tijd insteken, dan krijgt u aan Doerak een lieve, enthousiaste en speelse hond. 

Ziet u uzelf al samenwonen met Doerak? Dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com. Ga voor meer informatie naar www.sosdier.nl.


Lady

Door gezondheidsproblemen en hierdoor te weinig tijd, wordt er voor Lady een ander plekje gezocht. Het is een kruising (labrador?), ze is gesteriliseerd en geboren in juli 2014. Door omstandigheden heeft Lady de laatste jaren niet veel meegemaakt, en we hopen dan ook snel een ander plekje voor haar te vinden. Ze kan alleen thuis zijn (al was ze dit wel gewend samen met een andere hond). 

Lady is niet gewend om samen te wonen met kinderen; komen deze op bezoek is het wel goed, al trekt ze zich wel terug als de kinderen te druk worden. Als er bezoek komt is ze blij en nieuwsgierig, een beetje behoedzaam; maar dat herstelt snel en voor je het weet zit ze al bij je op de bank. Met andere honden gaat ze goed om en ook samenwonen met een kat is geen probleem. 

Van autorijden houdt ze niet zo, ze vindt het allemaal maar eng; maar dit kan zeker komen omdat ze het ook niet vaak gewend is (en de keren dat ze mee mocht was het richting dierenarts). Wandelen wordt nog weinig gedaan en als je haar nu meeneemt, dan zie je haar ook volop genieten. Loslopen is ze niet meer gewend, deed dit in verleden wel. Ze vindt vachtverzorging beetje eng, al doet ze verder niets. En bij de dierenarts is ze lief maar wel wat pieperig. Als je haar zomaar ineens zou optillen, zou ze van schrik wel een snauwtje kunnen geven. 

Wat kunnen we nog meer vertellen over Lady? Dat het een hond is die graag bij je ligt; vriendelijk, lief en rustig is en soms zelfs wat verlegen. We verwachten dat als Lady herplaatst wordt ze weer even moet wennen aan het dagelijks ritme, maar ook erg zal genieten van alles wat het leven haar weer gaat bieden en dat u dan aan haar een hele leuke, trouwe hond zult hebben. 

Bent u het juiste baasje voor Lady? Dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com.. Ga voor meer informatie naar www.sosdier.nl.


Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Dodi en Yessey op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Landstitel Friso Sneek zorgt voor enorme ontlading Sport 12 uur geleden
Micheal Ward and Olivia Colman in the film EMPIRE OF LIGHT. Courtesy of Searchlight Pictures. © 2022 20th Century Studios All Rights Reserved.
Filmhuis Sneek vertoont dinsdag 14 mei de prachtige film Empire of Light van Sam Mendes. Cultuur 5 mei, 15:00
Afbeelding
Prolongatie landskampioenschap Friso Sneek lonkt Sport 3 mei, 15:00
Afbeelding
Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal Sport 29 apr, 09:09
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Relaxte sfeer bij Friso Sneek na donderdagtraining Algemeen 27 apr, 11:15
Afbeelding
Friso Bouwgroep en Gebroeders Sikma blijven trotse sponsoren van VC Sneek Algemeen 27 apr, 11:13